Kabil'deki Habertürk programcısı Ersoy: Taliban, sürekli havaya ve insanların ayaklarına ateş açıyor

Kabil%E2%80%99deki+Habert%C3%BCrk+programc%C4%B1s%C4%B1+Ersoy:+Taliban,+s%C3%BCrekli+havaya+ve+insanlar%C4%B1n+ayaklar%C4%B1na+ate%C5%9F+a%C3%A7%C4%B1yor
ABONE OL

Afganistan'ın başkenti Kabil'de peş peşe meydana gelen intihar saldırılarının ardından kentteki durum bir anda değişti. Bölgede bulunan gazeteci Mehmet Akif Ersoy son durumu paylaştı.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'ndaki tahliye operasyonları devam ederken peş peşe 6 patlama meydana geldi. İntihar saldırısında aralarında çocukların da olduğu 60 kişi yaşamını yitirdi.

Kabil'deki son gelişmeleri yakından takip eden HaberTürk programcısı gazeteci Mehmet Akif Ersoy, yaşananlarla ilgili dikkat çeken tweetler attı.

"MERMİLER NAMLU AĞZINDA"

Patlamalardan sonra Kabil'de yürünemediğini belirten Ersoy, "Kabil'de her şey bir anda değişti. Şu an sokakta yürüyemez hale geldik. Taliban her arabayı ve insani durduruyor, mermiler namlu ağzında. Gerginlik had safhada. Kabil Havalimanı saldırısını DEAŞ'ın üstlendiği bilgisi paylaşıldı. Ölü sayısı artıyor. Az önce patlamanın yaşandığı noktadaydık. Taliban'ın 313 Badri birlikleri dağılmaları için sürekli havaya ve insanların ayaklarına ateş açıyordu. Taliban, “Firar eden eski yönetim  yetkilileri DEAŞ üyelerinin hapishanelerden kaçmasına izin verdi" şeklinde bir açıklama yaptı" ifadelerini kullandı.

 

 

twitter takip