Çalışmasına izin verilmeyen Afgan haber sunucusundan yardım çağrısı: Hayatımız tehlikede

%C3%87al%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1na+izin+verilmeyen+Afgan+haber+sunucusundan+yard%C4%B1m+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1:+Hayat%C4%B1m%C4%B1z+tehlikede
ABONE OL

Afganistan'da ulusal televizyon kanalının kadın haber spikeri, Taliban yönetimi ele geçirdikten sonra çalışmasına müsade edilmediğini söyledi.

Euronews'te yer alan habere göre; RTA Pushto kanalında haber spikeri olan Şebnem Devran yayınladığı videoda çalışmak üzere gittiği ofisine alınmadığını ifade etti.

Devran, Taliban'ın kadınların çalışmasına izin verileceğini açıklamasına rağmen gerçekte durumun böyle olmadığını söyledi.

6 yıldır Afganistan'da gazeteci olarak çalıştığını belirten Devran, son çalıştığı ulusal televizyon kanalına çalışma kartı olmasına rağmen alınmadığını öne sürdü.

 

 

Devran videoda, "Son çalıştığım yer Afganistan'da bir ulusal televizyon kanalıydı, oranın bir parçasıydım. Sistemdeki değişikliğe aldırmadım ve ofisime gittim ancak maalesef kartımı göstermeme rağmen içeri girmeme izin verilmedi" ifadelerini kullandı.

Erkek çalışanların kartlarını göstererek ofise girebildiğini belirten Dawran, kendisine sistem değiştiği için mesleğine devam edemeyeceğinin söylendiğini ifade etti.

Devran "hayatımız tehlikede" diyerek dünyaya yardım çağrısında bulundu.

twitter takip