ABD seçimlerinde son durum ne?

ABD+se%C3%A7imlerinde+son+durum+ne?
ABONE OL

ABD'de başkanlık seçimlerinde oy sayımı sürerken, Başkan Donald Trump ve rakibi Joe Biden arasındaki fark çok az. Sonucu tahmin etmek hâlâ güç. Yarışın kaderini belirleyecek eyaletler Michigan ve Pennsylvania olacak gibi gözüküyor. Peki kritik eyaletlerde son durum ne?

BBC Türkçe'nin haberine göre; ABD'de başkanı seçici kurul belirliyor. 538 üyeli Seçici Kurul, her eyaletten nüfusu oranında belirlenen sayıda delege gönderilmesiyle belirleniyor. Seçici Kurul'da 270 üye sayısına ulaşan aday, başkanlığını ilan ediyor.

Şu ana kadar sonucun değişebileceği sekiz eyalette oy sayımı devam ediyor. Sonucun belli olduğu eyaletlere göre Joe Biden'ı seçecek Demokratların 224, Başkan Trump'ı seçecek Cumhuriyetçilerin 213 delegesi var.

Şu an için, sonucun belli olduğu eyaletlere bakıldığında yarışı önde götüren Biden'ın başkanlığını ilan etmesi için 46 delegeye daha ihtiyacı var.

Ancak bazı kritik eyaletlerde oy sayımına ara verildi. Çünkü buralarda, koronavirüs önlemleri çerçevesinde çok sayıda seçmen posta yoluyla oy kullanmayı tercih etti.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip