Yasaklar kalktı, uçuşlar başlıyor! Artık uçuşlarda bu tedbirler uygulanacak!

Yasaklar+kalkt%C4%B1,+u%C3%A7u%C5%9Flar+ba%C5%9Fl%C4%B1yor%21;+Art%C4%B1k+u%C3%A7u%C5%9Flarda+bu+tedbirler+uygulanacak%21;
ABONE OL

Şehirarası seyahat yasaklarının kalkmasıyla yarından itibaren uçuşlar başlayacak. Bu kapsamda THY(Türk Hava Yolları da) aldığı yeni önlemleri açıkladı.

Türkiye'de ilk vaka Mart ayında görülen Covid-19 salgını nedeniyle ara verdiği uçuşlarına geri dönmeye hazırlanan Türk Hava Yolları (THY) ikram konseptinde önemli değişikliklere gitti.
 
Durdurulan uçuşların şehirler arası seyahat yasaklarının kalkmasıyla Pazartesi itibariyle yeniden başlayacak olmasıyla THY, uçak ikramda yeni kurallar belirledi.
 
THY'nin yeni aldığı kararlara göre; artık çay ve kahve servisi yapılmayacak, menü kartları kullanılmayacak, temizlik ve hijyene daha fazla dikkat edilecek, bütün malzemeler tek kullanımlık olacak.
 
Alınan tedbirler şöyle:
 
İkramlar tek kullanımlık kutular ile yapılacak
 
- Çay/kahve servisi yapılmayacak
 
- YC alkol servisi yapılmayacak
 
- BC welcome drink servisi yapılmayacak
 
- BC hot towel kaldırılacak
 
- BC cam bardak, porselen bardak kullanılmayacak
 
- Menü kartları kullanılmayacak
 
- Soft içeceklerde ve alkol yüklemelerinde tekli paketli ürünlere geçilecek
 
- ER BC kuver uygulaması kaldırılacak
 
- ER BC movie bar uygulaması kaldırılacak
 
- Kabin Amiri dışında farklı yolcu sınıflarında (BC-YC) görev alan kabin ekipleri servis esnasında diğer sınıflara geçiş yapmayacak ve servis hizmet sunumunda bulunmayacak.
 
- KM3 hijyen uzmanı kabin ekibi olacak ve servisin hiçbir aşamasına dahil olmayacak
 
- Kabin amiri dışında farklı yolcu sınıflarında (BC-YC) görev alan kabin ekipleri servis esnasında diğer sınıflara geçiş yapmayacak ve servis hizmet sunumunda bulunmayacak.
 
- KM4 ve KM6 hijyen uzmanı kabin ekibi olacak, servisin hiçbir aşamasına dahil olmayacak. Tüm uçuş boyunca ve yerde tuvaletleri kontrol ederek temizlik ve hijyenini sağlayacak.
 
- Menü içerikleri yemek ve kahvaltı servisine göre farklılık gösterecekt. 5 -8 saat arası seferlerde ilave olarak kraker verilecek.
 
twitter takip