Toplumsal Cinsiyet Dayanışma Ağı 'AĞ-DA' kuruldu! 38 sivil toplum örgütü ve 53 akademisyeni bir araya getirdi!

Toplumsal+Cinsiyet+Dayan%C4%B1%C5%9Fma+A%C4%9F%C4%B1+%E2%80%99A%C4%9F-DA%E2%80%99+kuruldu%21;+38+sivil+toplum+%C3%B6rg%C3%BCt%C3%BC+ve+53+akademisyeni+bir+araya+getirdi%21;
ABONE OL

Ankara Dayanışma Akademisi (ADA) ile BİRARADA Bilim, Sanat, Eğitim, Araştırma ve Dayanışma Derneği’nin iş birliğinde oluşturulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı” farklı şehirlerden 38 sivil toplum örgütü ve 53 akademisyenin katılımıyla kuruldu.

Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre; bu 53 akademisyen aynı zamanda Barış İçin Akademisyenler’ce kurulan Dayanışma Akademileri ile de ilişkili.
 
AĞ-DA’yı Avrupa Birliği destekliyor, yürütücülüğünü ise ADA ve BİRARADA Derneği üstleniyor. Ağ-Da, “Dayanışma Akademileri Ağı Aracılığıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme” projesinin bir parçası olarak faaliyete geçiyor.
 
 
Akademi ve sivil toplum deneyim birleştiriyor
 
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı, ağın içinde yer alan Sivil Toplum Örgütleri ve Dayanışma Akademilerinin politik atmosferin yarattığı engellerle baş edebilmek için birlikte çalışabilme becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor.
 
Bu hedef çerçevesinde, sivil toplum örgütleri ile akademisyenlerin toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki bilgi birikimi, araştırma ve alan deneyimini paylaşmalarını kolaylaştıracak kanalları geliştirmek amaçlanıyor.
 
Böylece, AĞ-DA’nın akademisyenlerin sivil toplum örgütlerinin alanda biriktirdiği savunuculuk, izleme, politika oluşturma deneyimi ile bağının yeniden kurulmasına; teori ile pratiğin bir araya getirilmesine ve birbirini besleyen alanlar olarak ortaklaşmasına; birlikte yürütülecek savunuculuk ve araştırma faaliyetlerinin çoğalmasına aracılık etmesi umuluyor.
 
Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...
twitter takip