21 Aralık Satürn ve ve Jüpiter kavuşması ne zaman?

21+Aral%C4%B1k+Sat%C3%BCrn+ve+ve+J%C3%BCpiter+kavu%C5%9Fmas%C4%B1+ne+zaman?
ABONE OL

21 Aralık Jüpiter ve Satürn saat kaçta buluşacak? Çifte gezegen buluşması ne zaman? İşte, yanıtı...

Dev arama motoru Google'da doodle olan Jüpiter ve Satürn kavuşması 21 Aralık gecesi çıplak gözle gözlemlenebileceği açıklandı. 21 Aralık 2020 gecesinde yanacak olan bu çifte gezegen buluşması en son 16 Temmuz 1963 tarihinde yşanmıştı. Nadir olarak gerçekleşen bu buluşma, iki gezegenin üst üste gelmeleri ve tek bir gezegen gibi parlamaları anlamına geliyor.

Gökbilimci Patrick Hartigan, "Bu iki gezegen arasındaki hizalanmalar oldukça nadirdir, yaklaşık 20 yılda bir meydana gelir, ancak bu yılki birleşim, gezegenlerin birbirlerine uzun süre sonra ilk defa bu kadar yaklaşacaklarından dolayı son derece nadir olacak. Gece gökyüzünde görülebilen bu nesneler arasında daha yakın bir hizalanma görmek için 4 Mart 1226'ya kadar geri gitmemiz gerekiyor" dedi.

“Satürn ve Jüpitern kavuşumu” olarak adlandırılan buluşma 21 Aralık gecesi yaşanacak. Jüpiter ve Satürn'ün bu yılki "büyük birleşmede" sıra dışı biçimde yakınlaşacakları; bunun, en son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşandığı ifade edildi. Bu görüntü en son" 1226 yılı mart ayında kaydedildi. Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA),Kuzey Yarım Küre'de en kısa günün yaşanacağı 21 Aralık'ta, iki gezegenin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı.

21 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşecek kavuşumda iki gezegen arasındaki açı farkı 0,1 derece olacak.  Gökbilimciler tarafından yapılan hesaplamalara göre 21 Aralık 2020 tarihinde oluşacak 0,1 derecelik yakınlaşmaya benzer bir kavuşum, en yakın 15 Mart 2080 tarihinde gerçekleşecek. Elbette, bu bile 21 Aralık kavuşumu kadar yakın olmayacak. Bu nedenle 21 Aralık akşamı güneybatı ufkuna bakmayı unutmamanız tavsiye ediliyor.

twitter takip