TRT Belgesel'de skandal: 15 yaşındaki çocuğun ‘cin çıkarma’ seansı yayınlandı

TRT+Belgesel%E2%80%99de+skandal:+15+ya%C5%9F%C4%B1ndaki+%C3%A7ocu%C4%9Fun+‘cin+%C3%A7%C4%B1karma%E2%80%99+seans%C4%B1+yay%C4%B1nland%C4%B1
ABONE OL

TRT Belgesel kanalında dün akşam kuşağında yayınlanan bir belgeselde, Somali’deki bir kampta yaşayan çocuğa uygulanan cin çıkarma seansı, herhangi bir eleştirel ifade yer almadan yorumsuz şekilde yayınlandı.

BirGün'ün özel haberine göre; TRT’nin belgesel kanalı olan TRT Belgesel’de dün yayınlanan bir belgeselde cin çıkarma seansı ekranlara getirildi. Somali’deki bir çocuğa yapılan seansta çocuk yarı baygın bir hale gelirken ağaç dallarıyla da kendisine vuruldu. Belgeselde, seansa ilişkin herhangi bir eleştirel ifadenin yer almaması ve görüntülerin yorumsuz şekilde yayınlanması dikkat çekti.

TRT Belgesel’in dün akşamki kuşağında, "Başka Bir Öykü | Kampın çocukları” adlı belgesel saat 22:45’te ekrana getirildi. 2018’de Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Seyid Kampı’nda çekilen, YouTube'da ilk olarak 26 Mart 2021'de yayınlanan program, “Somali’deki kamplarda yaşayan Halime ve Muhammed ile birlikte on binlerce çocuğun kuraklık ve kıtlıkla mücadelelerine tanık oluyoruz” ifadeleriyle tanıtılıyor.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip