Poyraz Karayel'deki evlenme teklifi sahnesi seneler sonra tartışma konusu oldu! Bu sahne kadına şiddeti mi özendiriyor?

ABONE OL

Kanal D'nin yayınlandığı dönemin en çok sevilen fenomen dizilerinden birisi olan Poyraz Karayel'de yer alan evlilik teklifi sahnesi seneler sonra sosyal medyada gündem oldu.

Kanal D'nin yayınlandığı dönemin en çok sevilen fenomen dizilerinden birisi olan Poyraz Karayel'de yer alan evlilik teklifi sahnesi seneler sonra sosyal medyada gündem oldu.

Dizinin ikinci sezonunun ilk bölümünde yer alan bir sahnede; Sefer evlenme teklifi etmek için Sema'yı bir restorana götürüyor. Masanın üzerine bir tane silah, bir tane de yüzük bırakan Sefer, Sema'ya "Şimdi ya bu yüzüğü parmağına takarsın ya da bu silahla kafama sıkarsın" diyor. Sahnenin devamında da Sema evlenme teklifini kabul ediyor hatta evlilik hazırlarına çoktan başladığını söylüyor.

Televizyonda yaklaşık 4 sene önce yayınlanan bu sahne dizinin bir hayran sayfası tarafından tekrar paylaşılınca sosyal medyada yeniden gündem oldu ve tartışma yarattı.

Gazeteci Nilay Örnek sahnenin şiddet içerikli olmasını eleştirerek "Ya ben dizi seyretmiyorum böyle bir sahne TV’de yayınlandı mı, troll mü? Sigara, viski göstermek yasak; kolum kadar silahla restoranda evlilik teklifi mi normal? “Bu mallar aşkla 15 dakikalığına yufka yürekli birer acemiye dönüşür” temalı saçma sahneler gerçekten yayınlanıyor mu?" mesajını yayınladı.

Nilay Örnek'in bu mesajından sonra sosyal medyada Sefer karakterinin maço ve kaba bir adam olduğu eleştirileri yapıldı ve bu sahne için "Kadına şiddeti özendiren bir mafya dizisi daha. Bir kadın oyuncu bu sahnede oynamayı nasıl kabul edebilir ki" yorumları geldi.

'Çukur' ve 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' gibi dizilerde yer alan şiddet sahnelerinin de eleştirildiği sosyal medyada bu sahne için "Barzoluğun tavan yaptığı bir sahne. Sonra aile içinde neden şiddet olayları artıyor. Mafyatik dizilerdeki bu silahlı sahneler oldukça şiddet daha da işleyecek beyinlerimize" eleştirileri yapıldı.

Dizinin takipçisi olan bazı sosyal medya kullanıcıları ise Poyraz Karayel'de zaten absürd  ve matrak sahnelerin çok olduğunu, bunun da onlardan bir tanesi olduğunu, Sema'nın zannedildiği gibi ezilen bir kadın değil oldukça güçlü yazılan bir karakter olduğunu belirtti ve tek bir sahne ile diziye yorum yapmanın yanlış olduğunu ifade etti.

Dizinin senaristi olarak eleştirilen isimlerden bir tanesi olan Ethem Özışık da Nilay Örnek'in mesajını alıntılayarak "Ya ben de hiç dizi seyretmiyorum. Hep Bienal geziyorum. Dizilerde gösterilen her şeyi yazarın, oyuncunun ideal dünyası zannediyorum" diyerek tepkisini gösterdi.

Özışık ayrıca "Mal gibi evlilik teklifi sahnesi" yorumu yapan bir izleyiciye cevap olarak da dizinin meşhur olan bir başka sahnesi olarak Poyraz'ın Ayşegül'e evlenme teklifi ettiği sahneyi paylaştı ve "Mezkur dizinin senaristi olarak karakterin mal gibi evlilik teklif etmesinin sebebinin karakterin biraz maço ve hanzo oluşuyla alakalı olması yanında, aynı diziden bir başka evlilik teklifini de beğeninize sunmaktan onur duyarım" mesajını yayınladı.

Yayın hayatına 2015 yılında başlayan 'Poyraz Karayel' 3 sezon süren ekran yolculuğunu 1 Mart 2017'de sonlandırmıştı. Yayınlandığı dönemin fenomenleri arasına giren Limon Yapım imzalı dizide; İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Celil Nalçakan, Emel Çölgeçen, Kanbolat Görkem Arslan gibi isimler rol almıştı.

twitter takip