Haber Global'deki hangi program yurtdışına açıldı? Formatı İngiltere ve İrlanda'ya satıldı!

Haber+Global%E2%80%99deki+hangi+program+yurtd%C4%B1%C5%9F%C4%B1na+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1?+Format%C4%B1+%C4%B0ngiltere+ve+%C4%B0rlanda%E2%80%99ya+sat%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Haber Global ekranlarında Julide Ateş'in sunumuyla yayınlanan '40' programı formatı yapım şirketi tarafından İngiltere ve İrlanda'ya satıldı.

Bloomberg ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan ve Aslı Şafak'ın sunduğu "Aslı Şafak'la İşin Aslı" programına yapımcı ve yönetmen Şafak Bakkalbaşıoğlu ile oyuncu İlay Erkök konuk oldu. 
 
Programda Aslı Şafak  "Yapımcımı konuk aldım çünkü; büyük bir başarıya imza attılar. İlk olarak kendi programımda açıklamak istiyorum. Özgün Türk formatı olan 40 programı yurt dışına açıldı ve dünya devi bir yapım şirketi tarafından İngiltere'ye ve İrlanda'ya satışı imzalandı" diyerek 40 programı tasarlayan ve yapımcılarından Şafak Bakkalbaşıoğlu'na süreci sordu.  
 
Bakkalbaşıoğlu ise konuyla ilgili şunları söyledi:
 
Türk televizyonculuğu için önemli bir gün. Çünkü 40 aslında bir talk show formatı. Biraz oyunlaştırılmış hard talk ve talk show kalıplarını biraraya getirmiş grafik paketiyle, sürelerle sayılarla süslenmiş bir format. Zaten bu nedenle geçen sene Cannes'da tüm dünyaya Fresh bölümünde binlerce özgün format arasında ilk 11 e kaldı ve dünyaya lansmanı yapılan ilk talk show formatı oldu. Şimdi de İngiltere'ye yolculuğuna hazırlanıyor.
 
40 PROGRAMI ULUSLARARASI TELEVİZYON KANALLARINDA  ADINDAN ÇOK SÖZ ETTİRMEYE HAZIRLANIYOR!
 
Geçtiğimiz sezon Cnn Türk ekranlarında Buket Aydın'ın sunumuyla yayın hayatına başlayan ve yayınlanır yayınlanmaz Cannes'da düzenlenen televizyon sektörünün en önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen MipTv format fuarında en iyi formatlar arasında gösterime giren '40' programı bu  sezon da  Haber Global ekranlarında Jülide Ateş'in sunumuyla ekranlara gelmeye başladı. 
 
Yayınlandığın günden itibaren  her bölümü dikkat çeken program soyal medyada da konukları ve konukların açıklamalarıyla gündem oluyor.
 
Tasarımı BBO Yapım'dan Şafak Bakkalbaşıoğlu ve Mahperi Altun Uçar'a ait olan 40 programı yapılan anlaşmanın ardından
İngiltere'nin en önemli TV kanallarından birinde önümüzdeki günlerde ekranlara gelmeye hazırlanıyor.
 
Yapım şirketi ve kanalın ismi gizlilik sözleşmesi nedeniyle henüz açıklanmadı. 
twitter takip