Bir 24 Haziran klasiği! 'Aşk-ı Memnu' ve 'Bihter Ziyagil' aradan geçen 9 seneye rağmen unutulmadı!

Bir+24+Haziran+klasi%C4%9Fi%21;+%E2%80%99A%C5%9Fk-%C4%B1+Memnu%E2%80%99+ve+%E2%80%99Bihter+Ziyagil%E2%80%99+aradan+ge%C3%A7en+9+seneye+ra%C4%9Fmen+unutulmad%C4%B1%21;
ABONE OL

Kanal D'nin 2008-2010 seneleri arasında yayınlanan efsane dizisi Aşk-ı Memnu, finalinin üzerinden 9 sene geçmesine rağmen unutulmadı.

Kanal D'nin 2008-2010 seneleri arasında yayınlanan efsane dizisi Aşk-ı Memnu'nun finalinin üzerinden 9 sene geçti.

24 Haziran 2010 tarihinde ekranlara veda eden dizinin final yapışının bugün 9. yıl dönümü. Senelerdir her 24 Haziran'da yada final bölümünün tekrarında sosyal medyada gündem olmayı başaran dizi geleneğini bugün de bozmadı. Aradan geçen 9 seneye rağmen popülerliğini koruyan dizi tekrarlanan İstanbul seçimlerinin yoğunluğuna rağmen bugün de Twitter'da TT(Trend Topic) olmayı başardı.

Dizinin final bölümünde intihar ederek hayatını kaybeden başrol karakteri 'Bihter Ziyagil' adına açılan konu başlığında diziden replikler paylaşıyor.

İzleyiciler Behlül uğruna intihar eden Bihter karakteri için "Mezarının başında bile sevdiğini söyleyemeyen bir adam için öldün.. Unutmayacağız seni Bihter" mesajları paylaşıyor.

Her sene final tarihinde hatırlanan dizilerden bir tanesi olan Aşk-ı Memnu'nun başrollerinde Selçuk Yöntem, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Nebahat Çehre ve Hazal Kaya rol alıyordu.

Aşk-ı Memnu Türk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından Halit Ziya Uşaklıgil'in romanından diziye uyarlanmıştı.

Dizi annesinden intikam almak için kendisinden yaşça çok büyük bir adamla evlenen Bihter'in kocasının yeğeniyle yaşadığı yasak aşkı anlatıyordu.

Bihter karakteri yasak aşkın ortaya çıkmasının ardından final bölümünde intihar ederek yaşamına son vermişti.

Dizinin yıllardır bitmeyen bir ilgiyle bu kadar sıkı takip edilmesinde etkenler olarak da; ilk olarak sahip olduğu heyecanlı ve derin hikaye, Halit Ziya Uşaklıgil’ın uyarlandığı romanının temasını, karakterlerin ruhunu ekrana çok doğru yansıtması, karakterlerin iç çatışmaları ve yolculuğunu hikayesini derin bir şekilde anlatması, başarılı oyunculukları, sahneye duyguyu bir kat daha katan müzikleri gösteriliyor.

Unutulmayan diziler arasında ilk sıralarda bulunan Aşk-ı Memnu’nun bu başarısı da az sayıda diziye nasip olduğu için izleyici bu diziye daha da çok sahip çıkıyor.

Kanal D her akşam üzeri tekrarlarının verildiği dizi aynı zamanda Youtube'a yüklenen bölümleri ve sahneleri nedeniyle sosyal medyada da hala popüler durumda. Aşk-ı Memnu'nun YouTube kanalı da dizinin final yaptığı bugüne özel bir video paylaştı.

Videoda Bihter'in ölüm sahnesi yer aldı.

twitter takip