Twitter’dan yeni özellik: Bahşiş Kutusu

Twitter%E2%80%99dan+yeni+%C3%B6zellik:+Bah%C5%9Fi%C5%9F+Kutusu
ABONE OL

Twitter, kullanıcıların maddi destek almaları ve destek olmaları yönündeki ilk adımını Tip Jar özelliği ile attı...

teknoblog.com'un haberine göre; Twitter, Bahşiş Kutusu adını taşıyan yeni özelliğini iOS ve Android uygulamalarında test etmeye başladı. Hazırlıkları daha önce gündeme gelen bu özellik, kullanıcıların favori Twitter hesaplarına doğrudan para göndermesini mümkün kılıyor.

SPACES ÜZERİNDEN DE PARA GÖNDERİLEBİLECEK!

Bahşiş Kutusu’nu kullanmak için profil sayfalarında kullanıcı isminin yanında yer alan dolar ikonuna dokunmak gerekiyor. Hesap sahipleri kutuyu devredışı bırakma imkanına da sahip olacak. Android kullanıcıları Twitter Spaces üzerinden de para gönderimi gerçekleştirebilecek.

Bahşiş Kutusu’nda  Bandcamp, Cash App, Patreon, Paypal ve Venmo gibi ödeme seçenekleri destekleniyor. Bu servisleri harici ödeme işlemcisi olarak kullanan Twitter, verilen bahşişlerden komisyon almayacak.

İLK ETAPTA İNGİLİZCE KULLANANLAR FAYDALANACAK

İlk etapta Twitter’ı İngilizce kullananlar Bahşiş Kutusu’ndan faydalanabilecek. Buna ek olarak, şu an için özelliğin kapsamı içerik oluşturucusu, gazeteci, uzman veya sivil toplum kuruluşu hesaplarıyla sınırlı olacak.

Bahşiş Kutusu’na ulaşmak için kullanıcı profiline gitmek gerekiyor. Bu da beğenilen bir hesaba destek olmanın bir tweet’i retweet etmek veya beğenmekten biraz daha fazla aksiyon gerektirdiği anlamına geliyor.

Buna ek olarak, özelliği inceleyenler PayPal üzerinden yapılan gönderimlerde para veren kişinin bilgilerinin alıcı tarafından görülebildiğine dikkat çekiyor. Bu da, Twitter’ın düzeltmesi gereken noktaların bulunduğu anlamına geliyor.

Twitter, Bahşiş Kutusu özelliği kapsamında yeni duyurular yapacağının sözünü vermeyi de ihmal etmedi.

twitter takip