Instagram, Charlie Hebdo'dan özür diledi!

Instagram,+Charlie+Hebdo%E2%80%99dan+%C3%B6z%C3%BCr+diledi%21;
ABONE OL

Instagram, Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo'dan iki gazetecinin derginin hesaplarını, yeniden basınlan Hz. Muhammed karikatürlerinin olduğu kapakları paylaşmalarının ardından askıya aldı. Daha sonra hesapların 'yanlışlıkla' kapatıldığını açıklayan Instagram, özür diledi.

Euronews'ta yer alan habere göre, hesabı kapatılan gazeteci Laure Daussy, Twitter üzerinden yapılanı 'akıl uçurucu' olarak niteledi. Karikatürist Coco Boer de aynısının kendi başına geldiğini yazdı. 

Charlie Hebdo'nun dava öncesi hazırladığı özel sayı için yeniden paylaşılan Hz. Muhammed karikatürlü kapaklardan sonra kapatılan hesaplar, Twitter'daki tepkinin ardından geri geldi. Instagram, hesapların 'yanlışlıkla' kapatıldığını açıkladı. Şirket sözcüsü, "Hesaplar yanlışlıkla kapatıldı. Durum farkedildiği anda hesapları yeniden açtık, oluşan karışıklık ve gerilim için özür dileriz" dedi.

Ne olmuştu?

Fransa'nın başkenti Paris'te, 7 Ocak 2015'te, Said ve Şerif Kouachi kardeşler, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun binasını basarak 8’i gazeteci, 12 kişiyi öldürmüştü.

Saldırıdan iki gün sonra, polisler saldırganların etrafını bir matbaada kuşattı. Aynı gün, Amedy Coulibaly adındaki bir kişi de bir Yahudi marketini rehin aldı ve Kouachi kardeşlerin serbest bırakılmasını istedi. Amedy Coulibaly rehin aldığı 4 kişiyi öldürdü.

Polislerin, matbaada Kouachi kardeşlere ve markette Coulibaly'e yönelik düzenlediği operasyonda 3 zanlı da öldürülmüştü.

Saldırganlara yardım etmekle suçlanan 14 kişi hakkında dava süreci bu hafta başladı. Charlie Hebdo, dava öncesi 5 yıl önceki karikatürleri yeniden yayımlama kararı aldı. 

twitter takip