Milliyet'in TV yazarı Sina Koloğlu bugünkü köşe yazısında Show TV'nin son günlerde RTÜK'ten aldığı para cezalarıyla gündemde olan dizisi 'Çukur'a yer verdi.
Dizinin yedi kere para cezası iki kere de program durdurma cezası aldığını yazan Sina Koloğlu, dizi için "Bakanı bile rahatsız eden proje olarak tarihe geçti bile" dedi.
Çukur'un bugüne kadar son ceza hariç, 1 milyon 950 bin TL ceza aldığını belirten Koloğlu, cezaların diziyi bitirmeyeceğini aksine izleyici arttırdığını da ifade etti.
Sina Koloğlu'nun yazısı şu şekilde:
...
Bir proje daha var şimdiden unutulmazlar arasına çoktan girdi; ‘Çukur’... Bu, üçüncü yılı. Aldığı cezalarla bir yapım için rekora ulaşmış diyebiliriz. Hanesinde yedi ceza var. Para cezası ve iki program durdurma... Bugüne kadar son ceza hariç, 1 milyon 950 bin TL... Son ceza taplamı 450 bin TL civarında bilgisi geldi. Daha ne olsun! Hem ceza alan hem çok izlenen hem de en çok şikayet edilen ve de ‘bakanı bile rahatsız eden’ proje olarak tarihe geçti bile...
Daha yeni bir para cezası daha verildi. İki ay önce cezalandırılmıştı, sonra bir daha... Bu gidişle dizi yayınlandığı süre içinde bu gidişat devam edecek gibi görülüyor.
...
Sena ile Yamaç’ın Paris’te tanışmalarıyla ve o çok konuşulan sevişme sahnesiyle ilk ceza başlar. ‘Alkol kullanımı, yoğun öpüşme ve sevişme sahneleri’ olduğu, söylenen gerekçe! O gün bugündür, o sahne senin, bu benim, ceza kesildi.
...
Ceza, yapımı bitirir mi? RTÜK’ten bilgiler, “Cezalar diziyi bitirmez. İzleyici artıyor.” Yani bir yanda ceza, diğer yanda şikayet, eşittir artan izleyici!
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!