Media4Democracy Direktörü Yusuf Kanlı: Proje 3 yıl daha devam edecek

ABONE OL

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Media4Democracy projesi Direktörü Yusuf Kanlı, Medyakoridoru'nun sorularını yanıtladı...

Gazeteciler Cemiyeti ve Avrupa Birliiği'nin (AB) ortaklaşa yürüttüğü "Media4Democracy / Demokrasi için Medya - Medya için Demokrasi" programı, ilk yılını geride bıraktı.

Türkiye'de çoğulcu medya ve özgür basının güçlendirilmesiiçin hayata geçirilen proje, birinci yılında çok sayıda işsiz ve bağımsız gazeteci ile kuruma destek verdi. Temmuz ayı itibariyle ikinci dönemine başlayan proje ile birlikte medya alanında önemli ölçüde yeni ve bağımsız girişimin adımları atıldı, sürdürülebilirliğine destek olundu.

M4D projesinin nasıl hayata geçirildiğini ve içeriğinde neler yer aldığını Medyakoridoru'na anlatan projenin direktörü gazeteci Yusuf Kanlı, projenin 3 yıl daha devam edeceğinin müjdesini verirken, öncelikli hedeflerinin işsiz gazetecilerin desteklenmesi olduğunu belirtti.

İşte, Yusuf Kanlı'nın açıklamaları:

 

"İNTERNET MEDYASINDA ÇALIŞAN GAZETECİLERİN DE BASIN KANUNU KAPSAMINA ALINMASI İÇİN TGS'YLE BİRLİKTE TBMM'YE TEKLİF SUNDUK! "

"UMARIM TGC DE BELLİ BİR NOKTADA ÖRGÜTLENMELERE KATILIR"

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile birlikte, internet medyasında çalışan gazetecilere basın kartı verilmesi ve özlük haklarının güvence altına alınmasıyla ilgili TBMM'ye verdikleri tekliften de söz eden Kanlı, "TGC, biz teklifi hazırlarken gözlemci olmak istediğini ve sonucu görüp karar vermek istediğini söyledi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eksiktir de eksik üye olarak mı gelecek bize, fazladır da bizi mi kontrol edecek? Olmaz, eşitler arası ilişki olması lazım. Umarım TGC de belli bir noktada bu örgütlenmelere katılır" dedi.

 

twitter takip