Capital Dergisi'nden Selçuk Ergenç: Karantina döneminde ekonomi yayınlarına olan ilgi arttı

ABONE OL

Capital Dergisi'nden Selçuk Ergenç, Medyakoridoru'ndan Canan Kaya'nın sorularını yanıtladı.

Medyakoridoru'nun YouTube kanalına konuk olan Ergenç, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin CEO'larıyla yaptığı instagram canlı yayınları ve pandeminin ekonomi yayıncılığına olan etkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İş dünyasının dijitalleşmeye çok çabuk ayak uydurduğunu belirten Ergenç, instagram canlı yayınlarına olan ilginin en büyük nedeninin interaktif bir yayın yapmış olması olduğunu açıkladı. “Yayınlarımda çok set ekonomi soruları sormuyorum. Daha günümüzün içinden, daha hepimizin anlayabileceği bir üslupla soruyorum soruları“ diyen Ergenç, zamanla kemikleşmiş bir izleyici kitlesinin oluştuğunu söyledi.

"İNSANLAR PANDEMİ DÖNEMİNDE EN ÇOK EKONOMİ YAYINLARINI OKUDU"

Pandemi döneminde özellikle de ekonomi yayınlarına olan ilginin arttığını belirten Ergenç, şu ifadeleri kullandı:

"Doğan Burda Dergi Grubu, Türkiye’de hemen hemen her alanına dokunabilen yayınlar yapan en büyük medya kuruluşlarından bir tanesi. Ekonomiden, dekorasyona, otomotivden, teknolojiye ve bilime kadar çok geniş bir yelpazemiz var. Kriz dönemlerinde genellikle ekonomiye olan ilgi artar. Çünkü insanlar iş dünyasının neler yaptığıyla ya da elindeki yatırımların geleceğinin ne olacağıyla ilgili birçok sorular sorarlar. Dolayısıyla bizim ekonomi alanında yayınlanan dergilerimizin okunurluğu da bu dönemde artış gösterdi. Abone sayımızda ciddi bir artış var. Bayilerdeki satışlar aboneye dönmüş durumda. Buna paralel olarak dijitaldeki okur sayımızda da ciddi bir atış oldu."
 

twitter takip