Yönetmen Federico Fellini'nin büyülü dünyasına yolculuk! Usta yönetmenin 3 sevilen filmi FilmBox Arthouse ekranlarına geliyor...

Y%C3%B6netmen+Federico+Fellini%E2%80%99nin+b%C3%BCy%C3%BCl%C3%BC+d%C3%BCnyas%C4%B1na+yolculuk%21;+Usta+y%C3%B6netmenin+3+sevilen+filmi+FilmBox+Arthouse+ekranlar%C4%B1na+geliyor...
ABONE OL

Yönetim merkezi Türkiye’de yer alan uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan FilmBox Arthouse, 7. Sanat sinemanın unutulmaz eserlerini evlerimize getiriyor.

Dünyanın her yerinden artistik ve bağımsız film kategorilerindeki yapımların yer aldığı Sundance, Rotterdam, Venice, Berlinale ve daha birçok ünlü festivallerden en yeni filmleri, belgesel tadında içerikleri ve kült yapımları ekranlara taşıyor.
 
Haziran ayının ilk günlerinde siyah beyaz filmleriyle dünyamıza renk katan Şarlo’nun (Carlie Chaplin) öykülerinden sonra, bir diğer büyük usta, Federico Fellini hayata büyülü ve eğlenceli bakışıyla ekranlarımıza gelecek.
 
Tatlı Hayat (La Dolce Vita) - 21 Haziran Pazar– Saat 00.50
 
Fellini’nin sadece sinema sanatına değil, sosyal yaşam referanslarına da ölümsüz bir damga vurduğu bir film, 1960 yapımı “Tatlı Hayat (La Dolce Vita)” ekranlara gelecek. Film, yaşadığı kenti çok iyi bilen, ama yaşamdaki yerini bulmakta zorlanan gazeteci Marcello’nun öyküsünü anlatıyor. Roma'nın albenili elit sosyal çevresiyle kız arkadaşının sunduğu bunaltıcı aile yaşamı arasında sıkışmış hisseden Marcello, sürekli ciddi bir yazar olmanın yolunu arıyor. Filmin bir diğer ilginç öyküsü, Marcello’nın iş arkadaşı Paparazzo’nun isminin “Paparazi” kelimesinin doğuş noktası olması.
 
Varyete Işıkları (Luci del Varietà) – 23 Haziran Salı– Saat 18.20
 
23 Haziran Salı akşamüstü Fellini’nin yönetmen koltuğunu bir diğer İtalyan usta, Alberto Lattuada ile paylaştığı 1950 yapımı “Varyete Işıkları (Luci del Varietà)” ekranlarımızda olacak. Fellini’nin ilk filmi olma özelliği taşıyan bu sinema klasiği, üçüncü sınıf gezici bir koroya katılmasıyla, istemeden kıskançlık ve duygusal krizlere neden olan güzel ve hırslı bir genç kadının yaşadıklarını öyküleştiriyor. 
 
Kalpazanlar Çetesi (Il Bidone) – 27 Haziran Cumartesi– Saat 15.10
 
27 Haziran Cumartesi öğleden sonrasında, Fellini'nin az bilinen filmlerinden biri olan 1960 yapımı Kalpazanlar Çetesi (Il Bidone) ekranlara gelecek. Gösterime girdiğinde New York Times Gazetesi’nin "Bariz bir şekilde ucuz, duygusal yoğunluğu çok fazla olan bir polisiye film" yorumunu alan film, korkunç planlarıyla insanları dolandırmaya çalışan üç düzenbazın karanlık hikayesini konu alıyor. 
 
Bu bir hafta içerisinde izleyeceğimiz 3 filmle, Fellini’nin topluma eksantrik bakış açısını, anılar, düşler ve tutkular üzerine kurulu, abartılı, fantastik ve hatta zaman zaman baroğa kaçan; Tim Burton, Emir Kusturica, David Lynch başta olmak üzere pek çok yönetmeni ve hayat gezginini derinden etkileyen "Felliniesque" felsefesinde bir gezinti yapmış olacağız. Ustanın sinema sanatındaki 10 yıllık bir döneme, Fellini’ye yakışır bir şekilde zamanın düz akışından bağımsız, 5 yıllık sıçramalarla şahit olacağız.  
 
Filmbox Arthouse yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 33, KabloTV Kanal 344 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. Filmbox Arthouse içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor. 
twitter takip