Sır yazardan, 'sırların ve gölgelerin' romanı!

S%C4%B1r+yazardan,+%E2%80%99s%C4%B1rlar%C4%B1n+ve+g%C3%B6lgelerin%E2%80%99+roman%C4%B1%21;
ABONE OL

Yaşamın sırları ve gölgeleri arasında kendini gerçekleştirmeye çalışan kadınların birbirine değen yaşamlarını konu alan “Sır ve Gölge” adlı roman, Tara Kitap etiketiyle yayımlandı. Romanı, kendine seçtiği “Burla Hatun” adıyla yayımlanan yazarın kimliği de bir sır.

İsmin değiştiğinde geçmişin de değişir mi? Anne olmak, artık kendin olamayacağın anlamına mı gelir? Dostluk bittiğinde yerine ne geçer? Aşk mı daha güçlü bir duygudur, hayranlık mı? Romanda tüm bu soruların cevabını arayan kadın kahramanları yaratırken yazara ilham olan “Burla”, aynı zamanda yazarın kendine seçtiği isim.

Dede Korkut hikâyelerinde, halk öykülerinde ve masallarındaki efsanevi kadın cengaverin adı olan, “savaşçı kadın” motifini simgeleyen, yanında kırk kızdan oluşan savaşçıları bulunan Burla Hatun, romandaki kadın karakterlerle de örtüşüyor. Bu coğrafyada yaşayan tüm hemcinslerinin “Burla” karakterinde olduğuna inandığından ve kadın dayanışması ruhunu beslemek için kitabını da bu isimle yayımlamak istemiş yazar.

‘Sır ve Gölge’ okuruna her bölümde başka bir bakış açısı sunan, kahramanlarının görünen yaşamlarının ardındaki asıl dünyayı ustalıkla aydınlatan bir roman.


 

twitter takip