Sinema sektörü günden güne eriyor... Dev şirket kepenk kapatıyor!

Sinema+sekt%C3%B6r%C3%BC+g%C3%BCnden+g%C3%BCne+eriyor...+Dev+%C5%9Firket+kepenk+kapat%C4%B1yor%21;+
ABONE OL

Covid-19 nedeniyle boş kalan sinemalar, zor günler yaşıyor. Buna göre sinema sektörünün devleri arasında yer alan AMC Entertainment’in kapanmanın eşiğinde olduğu öğrenildi.

Yeniçağ'ın haberine göre; Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan toplu karantinalar ve virüsün kapalı alanlarda daha fazla yayılması, sinema sektörüne de ağır darbe vurdu. Mart ayı başından bu yana hasılatlarında büyük düşüş yaşayan sinemalar, zor günler yaşıyor.Sinema sektörü ile ilgili son gelen haber ise dikkat çekti. Sektörün devleri arasında yer alan AMC Entertainment’in ekonomik anlamda zor günler yaşadığı ve kapanmanın eşiğinde olduğu öğrenildi.

906 MİLYON ZARAR AÇIKLANDI

AMC pazartesi günü 30 Eylül’e kadarki üç aylık dönemde 906 milyon dolar zarar açıkladı. Şirketin gelirleri 120 milyon dolara kadar gerileyerek önceki seneye göre yüzde 91’lik bir düşüş gerçekleştirdi.

Yatırımcılar, geçen ay yıl sonuna kadar nakdinin bitebileceği konusunda uyarıda bulunduktan sonra AMC'nin iflası konusunda giderek daha fazla endişe duymaya başlıyorlar.

ZAYIF HASILATA RAĞMEN FAALİYETİNE DEVAM EDİNCE MALİYETİ YÜKSELDİ

AMC Ağustos ayında yaptığı açıklamada, 2,6 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırdığını ve bunun da "2021'e kadar tüm sinema operasyonlarımızın varsayımsal olarak askıya alınmasına" olanak sağlayacağını söyledi.ABD'nin çoğu eyaletinde sinemaların yeniden açılmasına izin verilmesiyle AMC, zayıf gişe hasılatlarına rağmen faaliyetlerini sürdürerek maliyetlerini yükseltti. Şirketin üç aylık net zararı, bir yıl önceki aynı çeyrekte kaydedilen 55 milyon dolarlık zarara kıyasla gerçekleşti.   

twitter takip