Sezen Aksu’nun, Kültür Servisi'ne açtığı dava yarın görülecek! Dava konusu: Albümü haberleştirmek

Sezen+Aksu%E2%80%99nun,+K%C3%BClt%C3%BCr+Servisi%E2%80%99ne+a%C3%A7t%C4%B1%C4%9F%C4%B1+dava+yar%C4%B1n+g%C3%B6r%C3%BClecek%21;+Dava+konusu:+Alb%C3%BCm%C3%BC+haberle%C5%9Ftirmek
ABONE OL

Sezen Aksu’nun “Demo” albümünü haberleştiren Kültür Servisine açtığı telif davası yarın görülecek.

Şarkıcı Sezen Aksu'nun “Demo” albümünü haberleştirip, YouTube yönlendirmesini paylaşan Kültür Servisne açılan “telif davası”nın ilk duruşması yarın görülecek. Aksu’nun sahibi olduğu yapım şirketi SN Müzik’in, Kültür Servisine açtığı dava Çağlayan’daki İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayacak.

Kültür Servisi yaptığı açıklamada “1 Haziran’da, begonviller boy verip, Bodrum’u yasemenler bastığında, Sezen Aksu nerede olur bilinmez, biz Çağlayan Adliyesi’nde hakim karşısında olacağız. Gazeteci yargılamalarının vaka-i adiyeden sayıldığı bugünün Türkiye’sinde, hiç aklımıza gelmezdi, demek bizim adliye mesaimizin sebebi Sezen Aksu olacakmış. Hadi bakalım…” demişti. 

NE OLMUŞTU?

Sezen Aksu, “Demo” adını verdiği bir albüm hazırlamış, albümün ilk şarkısı olan “Begonvil”i, “YouTube için özel olarak hazırlanan Demo albümünün ilk parçası Begonvil…” sözleriyle paylaşmıştı. Kültür Servisi albümü, YouTube yönlendirmesine yer vererek haber yapmıştı. Aynı haber benzer içerik ve başlıkla birçok sitede de yayımlanmıştı. Arabulucunun önce 11 bin, sonra 9 bin lira istediği sürecin bitiminde SN Müzik, bu haber nedeniyle Kültür Servisi’ne, 5846 sayılı Kanun’un 71/1 maddesine göre “manevi ve mali haklara tecavüz” suçlamasıyla dava açmıştı.

Kültür Servisi yaptığı yazılı açıklamada “Bütünüyle bağımsız, tüm zorluklara rağmen yayıncılık yapmakta direnen bir basın kuruluşu olan Kültür Servisi’nin telif ve diğer sanatçı hakları konusundaki duruşu açıktır. Hal böyleyken işlemediğimiz bir suçun diyetini ödememizi istemek bize ‘artık yayıncılık yapmayın’ demekten farksızdır. Türkiye’nin bugününde bir sanatçıya ve müzik yapım şirketine düşen, bağımsız medyayı desteklemektir, engellemek değil.” ifadelerini kullanmıştı. (Evrensel)

twitter takip