Selda Bağcan: 60 yaşımdan sonra zihnim açıldı ve IQ’m arttı

Selda+Ba%C4%9Fcan:++60+ya%C5%9F%C4%B1mdan+sonra+zihnim+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1+ve+IQ%E2%80%99m+artt%C4%B1
ABONE OL

Protest müziğin dev isimlerinden usta sanatçı Selda Bağcan, Hürriyet gazetesine röportaj verdi. Bağcan, röportajda, 'Ömrümün ikinci 35 yılını tekrar yaşamak isterim. 60 yaşımdan sonra zihnim açıldı ve IQ’m arttı.' dedi.

İşte, o röportajın bir bölümü:

"72 yaşındasınız. Ömrün hangi kısmını tekrar yaşamak isterdiniz: İlk 35 mi ikinci 35 mi?

- Ömrümün ikinci 35 yılını tekrar yaşamak isterim. 60 yaşımdan sonra zihnim açıldı ve IQ’m arttı.

Hangisi daha gurur verici: Times dergisinin “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar” listesine girmek mi Rolling Stones dergisinin “100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali” listesine girmek mi?

- İkisi de çok gurur verici tabii ama Times dergisinin listesinde olmanın benim için şöyle bir anlamı var: 15 yaşımdayken Ankara radyosunun stüdyolarında söylediğim ilk şarkı Amalia Rodrigues’in “Abandonado” adlı şarkısıydı. Yıllar sonra alfabetik sırayla yayınlanan ‘Efsane Kadın Şarkıcılar Listesi’nde onunla yer almak benim için daha şaşırtıcı oldu.

Üç kere hapse girdiniz. Trafik kazası geçirip bir süre çelik iskelete mahkum oldunuz. İnsanda hangisi daha çok haksızlık duygusu uyandırıyor: Ruhun demir parmaklıklar arkasında olması mı bedenin çelik iskelete hapsolması mı?

- Ruhun ve bedenin demir parmaklıklar arkasında olması..."

Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip