Rüzgar Bizi Sürükleyecek filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

R%C3%BCzgar+Bizi+S%C3%BCr%C3%BCkleyecek+filminin+konusu+ne,+oyuncular%C4%B1+kimler?
ABONE OL

Bu akşam TRT 2 ekranlarında yayınlanacak olan 'Rüzgar Bizi Sürükleyecek (The Wind Will Carry Us)' filmiyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Yönetmen Abbas Kiyarüstemi'nin 1999 yılında vizyone giren filmi "Rüzgar Bizi Sürükleyecek (The Wind Will Carry Us)", bu akşam saat 21:00'da TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Senaryosunu Abbas Kiyarüstemi'nin Mahmoud Aiden ile birlikteyazdığı filmin genelinde de, Ferruhzad ve Ömer Hayyam gibi pek çok İranlı şairin yaşam ve ölüme ilişkin şiirlerine göndermeler vardır.

Film, 1999’da Venedik Film Festivalinde Altın Aslan ödülüne aday gösterildi. Burada Büyük Jüri Özel Ödülü (Gümüş Aslan), FIPRESCI ve CinemAvvenire ödüllerini kazandı.

Rüzgar Bizi Sürükleyecek, internet sitesi Rotten Tomatoes’ta da, %95 olumlu puan aldı.

Peki filmin başrollerinde hangi isimler var, konusu ne?

Filmin oyuncu kadrosunda Behzad Dorani, Noghre Asadi, Roushan Karam Elmi, Bahman Ghobadi, Reihan Heidari ve Masood Mansouri gibi isimler yer alıyor. Film IMDb‘de 9 bine yakın kişi tarafından oylandı ve 7,6‘lık puana sahip oldu. Toplam 1 saat 58 dakikadan oluşan filmin orjinal adı: Bad ma ra khahad bord. Filmin orjinal dili ise Farsçadır. Filmin müziklerini ise Peyman Yazdanian yaptı.

Filmin konusu:

Bir grup gazeteci ve üretim mühendisinin, yerel matem ritüellerini araştırmak ve belgelemek amacıyla bir Kürt köyüne yaptığı yolculuğu ve köye gelmeleriyle yaşananları konu alır. Bir yönetmen olan Behzad, film çekimleri için İran’da bir kırsala gelir. Bölgenin yaşlılarından biri ölüm döşeğindedir. Onun yanında gece nöbetine kalacaktır. Bu vesile ile film, kendisinin yerel topluluğa uyum sağlamak için harcadığı çabayı ve bunun sonucunda da kendi davranışlarını nasıl değiştirdiğini anlatır. Bu sırada bölgede telefonu çekmediği için çalan telefonlara cevap veremez. Sonunda Behzad, bir tepeye doğru yol alır. Bu tepede de bir adam hazine aramaktadır. Behzad hazine için çukur kazan adamla iletişim kurmak istemesine karşın adam çukurdan çıkmaz. Seyirci tarafından merak edilen bu adam bir türlü kamera karşısına çıkmaz.

 

twitter takip