Ömer Çelik'ten, destek bekleyen müzisyenlerle ilgili açıklama!

%C3%96mer+%C3%87elik%E2%80%99ten,+destek+bekleyen+m%C3%BCzisyenlerle+ilgili+a%C3%A7%C4%B1klama%21;
ABONE OL

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, '31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek verilecek. Tiyatroya ise 25 milyon tutarında turne desteği olacak' açıklaması yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kademeli normalleşme sürecinde müzisyenlere verilecek destekle ilgili açıklama yapan Çelik, "31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek verilecek. Tiyatroya ise 25 milyon tutarında turne desteği olacak" dedi.

Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Müzisyenlerin sesini duyuyoruz'

Yeni bir normalleşme süreci yaşıyoruz. Çeşitli sektörlere desteklerimiz devam ediyor. Müzisyen arkadaşlarımıza seslerini duyduğumuzu bilmenizi isterim. Müzik susmasın sloganı ile destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor.

Bugün sanat susmasın, müzik susmasın projelerini parti olarak yakın bir şekilde takip ediyoruz. Destek olunacak listeleri müzik sendikaları karar veriyor. Daha fazlası için gayret ediyoruz. Şimdiye kadar 37 milyon TL destek sağlandı. 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek verilecek. Tiyatroya ise 25 milyon tutarında turne desteği olacak.

Deniz salyasıyla mücadele

Şimdiye kadar 91 noktadan çeşitli örnekler alındı. Bunlar akademisyenlerle de paylaşıldı. Çok kapsamlı bir çerçevede inceleniyor. İnşalalh bu çalışmanın sonuçları da bu hafta sonu sayın Bakanımız tarafından açıklanacak.

Anayasa çalışmaları

Çalışmalar bitmek üzere. AK Parti kendi içinde tamam dedikten sonra ki şu anda bu aşamadayız. Daha sonra bunu Cumhur ittifakındaki ortağımız MHP ile paylaşacağız. Onlar da kendi içinde onayladıktan sonra diğer partilerle de paylaşıp hayata geçirilmesi için gerekli adımları atacağız.

Muhalefetin erken seçim çağrısı

Erken seçim hiçbir şekilde söz konusu değil. Her gittiği seçimi kaybetmiş bir Genel Başkan çıkıp erken seçimden bahsediliyor. Seçimlerin zamanında yapılacağını zaten söylemiştik. 

twitter takip