OKUYAY Platformu sonuç toplantısı 12 Ocak'ta gerçekleşecek!

OKUYAY+Platformu+sonu%C3%A7+toplant%C4%B1s%C4%B1+12+Ocak%E2%80%99ta+ger%C3%A7ekle%C5%9Fecek%21;
ABONE OL

Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen ve ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri olan OKUYAY Platformu, 24 aylık yoğun bir çalışmanın ardından, proje süresince elde edilen sonuçları kapsamlı bir toplantıyla açıklayacak.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin OKUYAY Platformu, ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri. 24 aylık faaliyeti süresince çalışmalarını adım adım kamuoyuyla paylaşan OKUYAY Platformu, 12 Ocak 2021 Salı günü 14.00-16.00 saatleri arasında online olarak gerçekleşecek Sonuç Toplantısı’nda çalışmalar sonucunda elde edilen verilere ve hazırlanan kaynaklara odaklanacak.

Açılış konuşmalarıyla başlayacak OKUYAY Platformu Sonuç Toplantısı’nda ilk olarak Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk; ülkemizde okuma kültürünün önemi, son dönemde okuma alışkanlıkları ve pandeminin yayıncılık sektörüne etkisi konularında katılımcıları bilgilendirecek. Ardından T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Sivil Toplum Sektörü Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı sürecini değerlendirecek.

Toplantının konuşmacılarından, KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır; OKUYAY Platformu için yaptıkları Okuma Kültürü Araştırması 2019’un temel çıktılarını değerlendirecek. Ağırdır aynı zamanda, pandemi sürecinde toplumun karşılaştığı durumlar ve pandemi koşullarının olumsuz etkilerini hafifletmek için bireylerin yapabilecekleri konusunda görüşlerini de paylaşacak. OKUYAY Platformu iştiraklerinden biri olan, Almanya Stiftung Lesen (Okuma Vakfı) CEO’su Joerg Maas da konuşmacılar arasında yer alacak ve pandemi sürecinde Almanya’da ve Avrupa’da okuma kültürü konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendirecek. OKUYAY Platformu Sonuç Toplantısı, proje ekibinden Ebru Şenol ve Sevengül Sönmez’in yapacağı, OKUYAY Platformu tarafından okuma kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik hazırlanan kaynakların sunumu ve projenin sonuçlarının geniş kapsamlı açıklamasının ardından sürdürülebilirlik hedeflerinin paylaşılmasıyla sonlanacak. Toplantı programına OKUYAY Platformu tarafından hazırlanan videolar da eşlik edecek.

12 Ocak 2021 Salı günü 14.00-16.00 saatleri arasında Zoom-Webinar programı üzerinden gerçekleşecek olan OKUYAY Platformu Sonuç Toplantısı’na, Türkiye’de okuma kültürü konusuyla ilgilenen herkes davetli.
 

twitter takip