Müzik yasağı kaldırılacak mı? Açıklama geldi

M%C3%BCzik+yasa%C4%9F%C4%B1+kald%C4%B1r%C4%B1lacak+m%C4%B1?+A%C3%A7%C4%B1klama+geldi
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saat 24.00 itibariyle uygulanan müzik yasağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CNN Türk'de Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk olarak açıklamalarda bulundu.

Bu yılki turizm hedeflerini revize ettiklerini belirten Ersoy, "Hedefleri 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir beklenti olarak düzelttik. Şu anda iyi de gidiyor, inşallah hedeflere ulaşacağız. Ama gönlümdeki hedefi sorarsanız 30 milyon turist, 23 milyar dolar gelir" dedi.

"TEKRAR KARAR ALACAK"

Bakan Ersoy, müzikle ilgili uygulanan kararların da kademeli normalleşmeyle genişletildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İlk normalleşme başladığında müzik saat 19.00'a kadardı, sonra vaka sayılarındaki düşüşle birlikte ikinci aşamaya geçildi ve saat 21.00 olarak açıklandı. Sonra üçüncü aşamaya geçilerek 24.00 olarak açıklandı, yani her dönem bir önceki döneme göre rahatlatılarak uygulandı. Tekrar veriler ve rakamlar değerlendirilip Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda kabine tekrar bir karar alacak. Turizm konusunda rakip ülkelere bakalım İspanya'ya, Yunanistan'a, yolcu tedariki veren İngiltere'ye bakalım, mesela Almanya'da saat 22.00 ve 24.00 olarak uygulanıyor, Avusturya'da 24.00 olarak uygulanıyor.

Yunanistan'da sokağa çıkma yasakları tekrar başladı. Yani biz tekrar kapatmayı mı göze almalıyız yoksa kademeli bir şekilde rahatlatarak getirmeyi mi göze almalıyız. Bence Türkiye şu an kademeli normalleşme konusunda çok doğru ilerliyor. Bütün vatandaşlarımızdan şöyle bir ricam var: Böyle bir süreçte lütfen ön yargılarımızı bir yere park edelim. Pandemi ile mücadele ön yargılarla olmaz. Dünyada bu işi başarıyla yöneten ülkeler nasıl yönetiyorsa Türkiye de o şekilde yönetiyor." ifadesini kullandı.

twitter takip