Mehtap Meral bir türkü ve şiir kitabıyla döndü!

Mehtap+Meral+bir+t%C3%BCrk%C3%BC+ve+%C5%9Fiir+kitab%C4%B1yla+d%C3%B6nd%C3%BC%21;
ABONE OL

Ünlü yorumcu ?Mehtap Meral,?yeni projesi “?Şarkıcı”?nın ilk eseri “?Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma”? ve şiir kitabı “inci-rin içindeki arı” ile hem dinleyicileri hem okuyucularıyla buluşuyor.

Mehtap Meral’in ilk yorumladığı eser Pir Sultan Abdal ve değerli halk müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek imzalı “Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma” oldu.
 
Akustik bir soundla çello ve bağlamanın sesle buluştuğu bu yorumda türkünün geleneksel halini bozmadan Ruhi Su’nun deyimiyle “o yeni çiçeği” arıyor.
 
Bugün tüm dijital platformlarda yerini alan eserin ardından Mehtap Meral, Türkiye’nin seslerini kendi sesinden duyurmaya devam edecek.
 
Projenin ikinci eseri Ahmet Kaya’dan “Söyle” olacak ve bilinen sanatçıların iz bırakmış eserleri ile devam edecek
 
Mona Kitap’tan çıkan “İncirin İçindeki Arı” ise online kitap satış kanallarında ve kitap evlerinde okuyucusuyla buluşmayı bekliyor.
 
Kitaptaki şiirlerden bir tanesi şöyle:
 
dün gece anladım
 
aşkım değil göbekbağım olduğunu
 
seni evim sanışım da bu yüzden
 
dur dedim
 
yara sadece yaradır
 
kendimi iki kişilik sarmayı bilmiyorum zaten
 
insan kendine sarılabilir
 
bunu kimse söylemedi
 
bilsem beni sev demezdim
 
sarıl derdim yalnızca
 
avunmak çiğ bir fındık gibi diri tutuyor insanı
 
avun madem
 
insanın kendine seslenişi de şefkatle olmalı
 
sevilmek diriltir incirin içindeki arıyı
 
insanın balı kendine
 
Mehtap Meral Kimdir?
 
1983 Ankara doğumlu olan Mehtap Meral profesyonel müzik hayatına Ruhi Su Dostlar Korosu'nda ko-rist olarak başladı. Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü Keman Ana sanat dalını bitirdi. Uzun yıllar çeşitli kurumlarda keman ve müzik öğretmeni olarak görev aldı. Çeşitli edebiyat dergilerinde şiirleri yayınlandı, günlük gazetelere röportajlar, köşe yazıları yazdı. İki şiir kitabı yayımlandı, (Kedi Mevsimi, Ses ve Toz) Ayrıca Meral’in, yirmi beş şairle gerçekleştirdiği söyleşilerden oluşan Şair Gibi Sevmek adlı bir kitabı bulunmaktadır.
 
Kendi söz ve müziklerinden oluşan tango albümü "Aşk" ( 2011) "Yana Yana” (2016) “Yanlışlar Kraliçesi” (2019) da yayınlandı.
 
Yeni şiir kitabı “İncirin İçindeki Arı” önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Mehtap Meral müzik ve edebiyat çalışmalarına devam etmekte olup kendi deyimiyle sanata ve aşka çalışmaktadır.
 
twitter takip