'Marie Curie' filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

%E2%80%99Marie+Curie%E2%80%99+filminin+konusu+ne,+oyuncular%C4%B1+kimler?+
ABONE OL

Bu akşam TRT 2 ekranlarında yayınlanacak olan 'Marie Curie' filmiyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Yönetmen koltuğunda aynı zamanda filmin senaristliğini de üstlenen Marie Noelle'ın oturduğu "Marie Curie" filmi, bu akşam saat 21:30'da TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Biyografi ve dram türünde olan ve 2016 yılında çekilen film, Almanya, Fransa ve Polonya ortak yapımı.

Peki filmin başrollerinde hangi isimler var, konusu ne?

Dram türündeki filmin başrollerinde; Karolina Gruszka, Charles Berling, Izabela Kuna, André Wilms, Daniel Olbrychski, Samuel Finzi ve Piotr Glowacki gibi isimler yer alıyor.

IMDb : https://www.imdb.com/title/tt5705058/

Filmin konusu:

İki farklı alanda Nobel ödülüne sahip ilk ve tek bilim insanı olan Marie Curie’nin hayatını konu alan yapımda, 1905’te kocası Pierre ile radyoaktif maddelerin keşfi üzerine Nobel Ödülü kazanan Marie (Karolina Gruszka), hayatında yeni zorluklarla karşılaşmıştır. Araştırmalarına Fransa’da devam etmeye karar veren Curie çifti, burada çocukları için de yeni bir hayat kurmak ister. Ancak hayatının aşkı olan Pierre zamansız bir şekilde ölünce Marie, araştırmalarını tamamen yabancı olduğu bu şehirde tek başına sürdürmek zorunda kalır. Burada yaşadığı yeni bir aşk yüzünden ve bilimle uğraşan başarılı bir kadın olarak toplumun tabularıyla karşılaşsa da Marie kolay kolay pes etmeyecektir.
twitter takip