İşte, Netflix’in en popüler 10 dizi ve filmi

%C4%B0%C5%9Fte,+Netflix%E2%80%99in+en+pop%C3%BCler+10+dizi+ve+filmi
ABONE OL

Yapımların istatistikleri konusunda ser verip sır vermeyen çevrimiçi dizi- film platformu Netflix, artık daha şeffaf olmaya karar verdi ve iki ayrı en'ler listesi paylaştı.

Çevrimiçi film ve dizi yayın servisi Netflix'in CEO'su Ted Sarantos, platformun en çok izlenen yapımlarına dair bugüne kadarki en kapsamlı tabloyu sundu. Vox Media'nın Code Konferansı'nda konuşan ve izlenme verilerinin 'büyük bir kara kutu' olduğunu, piyasaya karşı daha şeffaf olmaya çalıştıklarını söyleyen Sarantos iki farklı liste paylaştı.

Listelerden ilki dizi veya filmin yayınlanma tarihinden itibaren ilk 28 gün içinde kaç hesap tarafından, ikincisinde de bu yapımların yine ilk 28 gün içinde ne kadar süre izlendiğini ortaya koyuyor. Şirketin ölçümleri herhangi bir yapımın en az iki dakika süreyle izlenmesini temel alıyor.

Dizilerde ikinci sezonu gelecek yıl yayınlanacak 'Bridgerton' her iki listede de ilk sırada yer aldı. Filmler kategorisinde ise ilk listede 'Extraction', ikinci listede 'Bird Box' birinciliği kaptı.

Öte yandan Sarandos, 17 Eylül'de platform üzerinden izlenebilir olan Güney Kore yapımı 'Squid Game'in şu anda dünya genelinde en çok izlenen yapım olduğunu ve şimdiye kadarki en popüler yapım olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Bu arada 'Squid Game' şu sıralar popülerliği kadar bir telefon numarası nedeniyle de gündemde. Dizide karakterlerin oyuna katılmak için aramaları gereken numaranın gerçek çıkması, numara sahibinin hayatını bir hayli zorlaştırdı. Telefonunun hiç susmadığından yakınan Kim Gil-young'un anlattıklarına göre kendisiyle irtibata geçen Netflix ekibi ortada kasti yapılmış bir şey olmadığını, numarayı değiştirmesi gerektiğini çünkü tek çözümün bu olduğunu söyledi. Ancak numara yaklaşık 20 yıldır iş için kullanılan bir numara olduğundan değiştirilmesi de mümkün görünmüyor.

Listede yer alan en popüler 10 dizi:

 

Bridgerton 1. Sezon

Lupin 2.

The Witcher 1. Sezon

Sex/Life 1. Sezon

Stranger Things 3. Sezon

Money Heist 5. Sezon

Tiger King 1. Sezon

The Queen's Gambit

Sweet Tooth 1. Sezon

Emily in Paris 1. Sezon

Listede yer alan en popüler 10 film:

Extraction

Bird Box

Spencer Confidential

6 Underground

Murder Mystery

The Old Guard

Enolo Holmes

Project Power

Army of the Dead

Fatherhood

 

twitter takip