İstanbul'da sürgünde yaşayan İranlı sanatçı, Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda!

%C4%B0stanbul%E2%80%99da+s%C3%BCrg%C3%BCnde+ya%C5%9Fayan+%C4%B0ranl%C4%B1+sanat%C3%A7%C4%B1,+Covid-19+nedeniyle+yo%C4%9Fun+bak%C4%B1mda%21;
ABONE OL

İran asıllı Ehl-i hak (Yaresan) sanatçı Cavit Murtezaoglu koronavirüse yakalandı.

İran’da siyasi yasaklı olmasından kaynaklı İstanbul’da sürgünde yaşayan Murtezaoglu’nun 4 gün önce yaptırdığı Covid testi pozitif çıktı. Şu anda Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi süren sanatçı, entübe takip ediliyor.
 
Asıl adı Javid Fakhim Ghanbarzadeh olan sanatçı İran’ın Tebriz şehrinde doğdu. Müzik ve felsefeyle haşır neşir olması baskıları da beraberinde getridi. Bakü’de konservatuar okumaya karar verdi. Orada birçok çalışmadan ve yaratıcılıktan sonra İran’a dönmek zorunda kaldı. Ve İran’ın sanat ve siyasi ambiyansının daha baskıcı bir hale dönüştüğünü görse de bıkmadan usanmadan çalışmalarıma devam edip ‘Senli Günler’ adlı albüm, ‘101 Nefes’ adlı kitap ve yine ‘Susmam’ adında bir albüm ve video kliplerini yayınladı.
 
Tebriz’de müzisyenlerin sendika derneğinin kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. Fakat baskılar yüzünden bu derneğin işleri askıya alındı. Konser taleplerim peş peşe geri çevrildi. Sanatçı, bir röportajında bu süreçte yaşadıklarını “Sanatıma değil sürgünüme destek verdiler” diye ifade etti.
 
Daha sonra İstanbul’a gelen sanatçı, burada “Virtüözler ve Cavit Murtezaoğlu”, “Tebriz’den Toros’a” adlı albüm, “Yarizm”, “Bayrek Kuşçuoğlu”, “Nefes Alma Teknikleri” adlı kitaplar yayınladı. Türkiye’nin önde gelen müzik gruplarından, Kardeş Türküler’in üyesi olan Feryal Öney ile çalıştı. Konser ve seminerlere katıldı.
twitter takip