İsimsiz Kahramanlar (Days of Glory) filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

%C4%B0simsiz+Kahramanlar+(Days+of+Glory)+filminin+konusu+ne,+oyuncular%C4%B1+kimler?
ABONE OL

Bu akşam TRT 2 ekranlarında yayınlanacak olan 'İsimsiz Kahramanlar (Days of Glory)' filmiyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

2006 yılında vizyona giren "İsimsiz Kahramanlar (Glory of Days)" filmi bu akşam saat 21:30'da TRT 2 ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor...

Ödu¨le doymayan usta yönetmen Rachid Bouchareb, unutulmaz savaş sahneleri ve muhteşem oyuncu kadrosuna sahip başyapıt niteliğindeki bu filmi ile bu kez tarihin unuttuğu gizli kahramanların hikâyesini anlatıyor. 

Fransa ve Cezayir ortak yapımı olan film, Cannes başta olmak üzere birçok festivalden ödülle döndü.

Peki filmin başrollerinde hangi isimler var, konusu ne?

İsimsiz Kahramanlar filminin başrollerinde ise Samy Naceri, Roschdy Zem, Sami Bouajila, Jamel Debbouze ve Melanie Laurent gibi isimler yer alıyor.

Filmin IMDb puanı için: http://www.imdb.com/title/tt0444182/?ref_=nv_sr_1

Konusu:

Yıl 1943, ikinci du¨nya savaşı sırasında Fransa, Nazilere karşı savaşmak için sömu¨rgesi altındaki Kuzey Afrika’dan 130.000 asker getirir. Hiç ayak basmadıkları ana vatanlarını savunmak için gelen Faslı, Tunuslu, Cezayirli genç adamlar zaferden ancak 15 yıl sonra, u¨lkeleri bağımsızlıklarını ilan ettiğinde hatırlanacaktır. Kanlarının son damlasına kadar mu¨cadele ettikleri halde tarihin sırtını döndu¨ğu¨ bu isimsiz askerler Said, Yusuf, Abdu¨lkadir ve Yaser’in kahramanlık dolu hikâyesine izleyiciyi ortak ediyor. Bouchareb’in sinema tarihinin en iyi savaş sahnelerine imza attığı bu eşsiz savaş filmi 4 genç adamın cephede verdikleri inanılmaz mu¨cadeleyi anlatırken, insanlığın ve tarihin vicdanını sorguluyor.

Ödüller:

2006 Cannes Film Festivali En iyi Erkek Oyuncu, François Chalais Ödu¨lu¨
2007 Cesar Ödu¨lleri En İyi Senaryo, En İyi yönetmen, En İyi Film
2007 Lumiere Ödu¨lleri En iyi Senaryo
2006 Valladolid Uluslararası Film Festivali Seyirci Ödu¨lu¨
2007 Cezayir Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Adayı

twitter takip