İktidar, müzisyenleri yine görmedi: Kültür Bakanı için 1 turist kadar değerimiz yok!

%C4%B0ktidar,+m%C3%BCzisyenleri+yine+g%C3%B6rmedi:+K%C3%BClt%C3%BCr+Bakan%C4%B1+i%C3%A7in+1+turist+kadar+de%C4%9Ferimiz+yok%21;
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'kademeli normalleşme' takviminde sanatçılar yine görmezden gelindi ve kaderine terk edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayı için 'kademeli normalleşme' takvimini ve izlenecek adımları açıkladı. Ancak Erdoğan'ın açıkladığı takvimde sanatçılar için herhangi bir adım atılmadı. İktidarın görmezden geldiği sanat emekçileri ise büyük tepki gösterdi.

İktidarın bu tavrına Twitter'dan tepki gösteren sanatçılar, kararın ideolojik olduğunu söylüyor...

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Redd grubu, uygulamayı şu sözlerle eleştirdi:

"Sanatçı, müzisyen, sanat ve eğlence sektörü emekçileri ve dinleyiciler olarak konuşmaktan bir adım öteye geçmemiz gerekiyor. Hayatı sadece kendi yaşam biçimlerinden menkul sanan siyasi iktidar için adeta halk sağlığı sorunuyuz. dert edip geceleri uyuyamaması gereken kültür bakanı için 1 turist kadar değerimiz yok? Arkadaşlarımız yaşamlarına son veriyor, yazmak ölümleri engellemiyor sevgili arkadaşlar." 

Tepki gösteren isimler arasında olan Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Müzikten, sahneden, sanattan korkmak korkanlar açısından makul gibi görünse de beyhude bir tavır. keyfi yasaklar aşının yerine geçemez. bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir" ifadelerini kullandı.

 

Şarkıcı Gülben Ergen de yaptığı açıklamada, "Restoran kafeterya sabah 7 akşam 21.00 demek konser yok, müzik yok, sanata sanatçıya, müzisyene yaşamak yok demek mi?" dedi.

DEMET AKALIN: İNTİHAR HABERİ ALMAYIZ UMARIM

Şarkıcı Demet Akalın da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Müzisyenler ne yapacak?" ifadelerini kullandı.

Akalın, "İntihar haberi almayız umarım..." dedi.

twitter takip