Don't Look Up'tan yeni rekor!

Don%E2%80%99t+Look+Up%E2%80%99tan+yeni+rekor%21;
ABONE OL

Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence'ın başrollerini paylaştığı Adam McKay filmi, 'Don't Look Up' Netflix'te tüm zamanların en çok izlenen 2. filmi oldu.

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, 2021'in son günlerinde 'Don't Look Up' isimli bilim kurgu filmini yayınladı. 24 Aralık'ta ilk kez yayınlanan film, beklentileri karşıladı ve kısa bir süre içerisinde büyük bir ilgiyle karşılaştı.

Bugüne dek 321.5 milyon saat izlenen film, 2018 yapımı Bird Box'ı geride bırakarak tüm zamanların en çok izlenen ikinci Netflix filmi haline geldi.

Zirvede ise 364 milyon saat izlenen Red Notice yer alıyor.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

Amerikan satirik bilim-kurgu filmi Don’t Look Up, Netflix'te yayınlandığı günden bu yana dünya gündeminde ilk sıralara yerleşti. Adam McKay tarafından yazılan ve yönetilen filmin senaryosu filmde Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence'ın başrolleri paylaşıyor. İki astronotun dünyayı çarpacak kuyruklu yıldız hakkında medya aracılığıyla insanları uyarmaya çalışmasını anlattığı filmde Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Ron Perlman, Timothée Chalamet gibi isimlerde yer alıyor.

DON'T LOOK UP'IN KONUSU NE?

Don’t Look Up, dev bir göktaşının gezegeni yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimcinin hikayesini konu ediyor. İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Everest Dağı büyüklüğünde bir kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşmaktadır ve oluşacak çarpışma Dünya'nın yok olmasına neden olacaktır. Astronomi doktora öğrencisi olan Kate Dibiasky'nin yaptığı bu keşif, insanlığın kurtulmasını sağlayacaktır.

Kate ve Dr. Randall Mindy, insanlığı yaklaşmakta olan tehlikeye karşı uyarmak için bir medya turuna çıkmaya karar verir. Kate ve Randall, insanları yaklaşan felaketten haberdar etmek için büyük çaba harcarken kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur.

NETFLIX'TE YAYINDA

Film, hiciv kullanılarak iklim değişikliği krizini ele alırken Ariana Grande ve Kid Cudi aynı zamanda filmin müziği olan “Just Look Up” şarkısını yayınladı. Sinemalarda çok sınırlı bir gösterime sahip olan film, Netflix platformunda yer alıyor.

Kısa zamanda Netflix’in en çok izlenen yapımlarından biri olan ve ismi Oscar ödülü için de geçen Don't Look Up'ın süresi ise 2 saat 25 dakika.

twitter takip