Diyarbakır'dan dünyaya uzanan bir başarı öyküsü

Diyarbak%C4%B1r%E2%80%99dan+d%C3%BCnyaya+uzanan+bir+ba%C5%9Far%C4%B1+%C3%B6yk%C3%BCs%C3%BC
ABONE OL

Her yaşam öyküsü, başkaları için ilgi çekicidir. Ama bazı öyküler, okuyanda hayranlık uyandırır. Doğan Kitap tarafından yayımlanan 'Nenem, Babam ve Ben' isimli kitabıyla eczacı, yazar, şair ve öykücü Berat Beran da yoklukla başlayan yaşam öyküsüyle hayranlık uyandırıyor. Beran, kendi azim ve çalışkanlığının yanı sıra, hayatının şekillenmesinde etkili olan babaannesi ile babasının birbirlerinden bağımsız olarak oynadıkları rolü de bizlere anlatıyor.

Diyarbakır’da doğup, varoş bir mahallede geçen ilkokul yıllarının ardından önce sınavla girdiği  Maarif Koleji’ni, ardından Istanbul’da Eczacılık Fakültesi’ni bitirdikten sonra başarılı bir eczacı olan Berat Beran’ın yaşam öyküsü, dudak ısırtacak türden...
 
Sadece kişisel gayretleriyle eczacılık kariyerinin zirvesine ulaşarak pek çok atılımda bulunmuş “68 Kuşağı ruhu”na sahip bir eczacı olarak çalışırken ilaç sektörüne adım atan Berat Beran, sahibi olduğu Berko İlaç ile sektörün öncü iş insanlarından biri haline geldi.
 
 
BERAT BERAN KİMDİR?
 
Ecz. Berat BERAN, 1946 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1966 yılında Diyarbakır Maarif Koleji’nden, 1972 yılında da Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1973 yılında Diyarbakır’da Beran Eczanesi’ni açan Ecz. Berat BERAN, 1979 yılında işlerini geliştirerek Beran Laboratuvarı’nı kurdu. 1980 yılında Beran Laboratuvarı’nı İstanbul’a taşıdı ve 1984 yılında Berko İlaç’ı kurarak ilaç sanayisine geçti. Ecz. Berat BERAN, “Seçtiği kulvarda ilk ve tek olma” yaklaşımıyla, daha önce düşünülmemiş ve sağlık sektöründe ilk olan inovatif ürünleri ve uygulamaları tıbbın hizmetine kazandırmıştır. Berko İlaç, 2000’li yıllardan itibaren hızlı büyüme grafiğiyle, 21 bin metre kare üretim tesisleriyle, 127 ürünü ve 700’ü geçen çalışanıyla şu anki konumuna gelmiştir. Halen Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmekte olan Ecz. BERAN, evlidir ve dört çocuk, dört torun sahibidir. Ecz. Berat BERAN, ilaç sanayindeki başarılarının yanı sıra, “Henek” kitabıyla girdiği edebiyat dünyasında, mizah alanında güçlü bir kalem olduğunu kanıtlamış; “Henek II” ile bu başarısını devam ettirmiştir. Berat BERAN’ın ayrıca “Güle Güle Sevgili Arkadaşım” adında bir romanı, “Asmin” ve “Asmin 2” adında iki şiir kitabı bulunmaktadır.
twitter takip