'Çitler' filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

%E2%80%99%C3%87itler%E2%80%99+filminin+konusu+ne,+oyuncular%C4%B1+kimler?
ABONE OL

Bu akşam TRT 2 ekranlarında yayınlanacak olan 'Çitler (Fences)' filmiyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Usta oyuncu Denzel Washington'ın yönetmenliğini üstlendiği, senaryosu August Wilson'ın kaleme aldığı "Çitler" filmi, bu akşam saat 21:30'da TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

1985'te Fences oyununu yazan ve Pulitzer Ödülü'nü kazanan August Wilson, 2005'te ölümünden önce oyunun sinema uyarlamasını da tamamlamıştı. Bu senaryo Denzel Washington tarafından, ölümünden 11 yıl sonra sinemaya aktarıldı. 2010 yılında Broadway'de sahnelenen oyunda yine başrolde Washington ve Viola Davis oynamış, iki oyuncu da Tony Ödülü kazanmıştı.

Peki filmin başrollerinde hangi isimler var, konusu ne?

Dram türündeki filmin başrollerinde;  Denzel Washington, Viola Davis, ve Stephen Henderson gibi isimler yer alıyor. 

IMDb : https://www.imdb.com/title/tt2671706/

Filmin konusu:

Troy Maxson (Denzel Washington), 1950'li yılların Amerikası'nda çöp toplayıcılık yapan, eşi Rose (Viola Davis) ve oğlu Cory (Jovan Adepo) ile yaşayan Afro-Amerikalı orta yaşlı bir adamdır. Gençliğinde iyi bir beyzbol oyuncusu olan Maxson, o yıllarda profesyonel lig MLB'nin siyahlara kapalı olması nedeniyle profesyonel olamamış, siyahlar alınmaya başladığında ise yaşından dolayı kabul edilmemiştir. Bu hayal kırıklığını hiç unutamayan Maxson hayata olan öfkesini sürekli sevdiklerinden çıkarmaktadır. Oğlunun iyi bir Amerikan futbolu oyuncusu olarak dikkat çekmesi, kendi talihsizliğini aklına getirecek ve oğlunun yükselme şansına her türlü engeli çıkarmasına neden olacaktır.

twitter takip