Uçakta 10 buçuk saat mahsur kalan yolcu yaşadıklarını anlattı: THY görevlisi ve pilot, çevik kuvvet çağırmakla tehdit etti

ABONE OL

Muş-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakta mahsur kalan yolculardan Rasim Denizciler, yaşadıklarını Medyakoridoru'na anlattı.

Hafta sonu etkisini artıran kar yağışı, özellikle de 23 Ocak Pazar günü İstanbul'da hayatı durma noktasına getirdi. Şehirde, karayolu ve havayolu ulaşımı tamamen dururken, özellikle de yeni yapılan İstanbul Havalimanı'nda büyük bir kargaşa yaşandı. Çok sayıda yolcu ve personel, uçaklarda ve havalimanı terminalinde mahsur kalırken, yolcuların büyük bir bölümü tedbirsizlik nedeniyle saatlerce uçaklarda bekletildi.

Aynı gün İstanbul-Muş seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakta mahsur kalan yolculardan Rasim Denizciler, yaşadıklarını Medyakoridoru'na anlattı.

Tam 10 buçuk saat boyunca uçak içerisinde bekletildiklerini söyleyen Denizciler, süreci  şu ifadelerle özetledi:

"HEM PİLOT, HEM DE THY YETKİLİSİ ÇEVİK KUVVET ÇAĞIRMAKLA TEHDİT ETTİ"

Saat 11:30'da uçağa bindik, uçak 12:00'a kadar pistte yürüdü. Bir süre sonra da pistte beklemeye başladık ve bize 20 dakika rötar yapılacağı söylendi. Ardından bir 20 dakika daha rötar yapacağı açıklandı ve bu tam 10 buçuk saat sürdü. Bu süre boyunca herhangi sağlıklı bir bilgi verilmedi. Uçakta ne kadar bekleyeceğimizi ve sonrasında ne olacağını bilmiyorduk. Bizimle ilgili herhangi bir haber de paylaşılmıyordu o sırada. Ne olduğunu bilmediğimiz için bayağı sıkıntılı bir süreç yalandı. Bazı yolcular bilgi akışının olmamasına itiraz edince de uçağın pilotu anons geçerek gerekirse çevik kuvvet çağıracağını söyledi.

"KARA SAPLANAN TRANSFER ARACINI YOLCULAR İTTİ"

Saatlerce uçakta bekletildikten sonra 40 dakika sonra terminale ulaşabildik. Bizi terminale ulaştıracak olan otobüs kara saplandı, yolcular ittiler. Terminale geldiğimizde de bu kez THY'nin görevlisi tarafından çevik kuvvet çağırmekla tehdit edildik. Sabaha kadar seramiklerin üzerinde uyuduk, birçok yolcu hasta olarak uyandı. AFAD yetkilileri sabah saat 09:00 civarında gelip bizlere battaniye dağıttı. Ancak bizler geceyi zaten soğukta uyuyarak geçirmiştik."

twitter takip