RÖPORTAJ - Faruk Bildirici: Eğer gerçekten etkili gazetecilik yapılırsa Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı dosyası yeniden açılabilir!

ABONE OL

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, YouTube videolarında gündeme getirdiği faili meçhul cinayetlerler ilgili iddialarını konuştuk. Bildirici, 1993 yılında Ankara'daki evinin önünde katledilen usta gazeteci Uğur Mumcu ile 1996 yılında öldürülen Kıbrıslı duayen gazeteci Kutlu Adalı cinayetleriyle ilgili 'Eğer gerçekten etkili gazetecilik yapılabilirse bu dosyalar yeniden açılabilir' dedi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Medyakoridoru'nun YouTube kanalında Genel Yayın Yönetmenimiz Canan Kaya'nın sorularını yanıtladı. Yayında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube'da yayınladığı videolardaki iddiarı değerlendiren Bildirici, önemli tespitlerde bulundu.

Özellikle de medyayı ilgilendiren iddiaları konuştuğumuz bu bölümde; Peker'in 7. videosunda bahsettiği usta gazeteci Uğur Mumcu'nun ve Kıbrıslı duayen gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesiyle ilgili eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Korkut Eken iddialarını masaya yatırdık.

Anadolu Ajansı'nın (AA) işten çıkardığı muhabir Musab Turan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'ye basın toplantısında yönelttiği "soruları" da değerlendiren Bildirici, İnternet Haber'in sahibi Hadi Özışık'ın Peker'le yaptığı videolu görüşmeyi de yorumladı.

Bildirici, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uzun bir aradan sonra bu akşam Habertürk TV ekranında muhalif gazetecilerin karşısına çıkacak olmasını da değerlendirdi.

 

Medyakoridoru YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:

> youtube.com/c/MedyaKoridoru 

twitter takip