Medyakoridoru Özel: Habertürk TV, 'Veyis Ateş'in görevine son verdi' iddiası!

Medyakoridoru+%C3%96zel:+Habert%C3%BCrk+TV,+%E2%80%99Veyis+Ate%C5%9F%E2%80%99in+g%C3%B6revine+son+verdi%E2%80%99+iddias%C4%B1%21;
ABONE OL

Ciner Medya Grubu'nun, Sedat Peker'in iddialarının ardından yıllık izne çıkardığı ekran yüzü Veyis Ateş ile yollarını tamamen ayırdığı iddia edildi.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in, Habertürk TV ekran yüzü Veyis Ateş'le ilgili ortaya attığı iddiaların ardından, kanal yönetimi Ateş'i yıllık izne çıkarmış ve yazılı savunmasını istemişti.

Medyakoridoru'na bilgi veren kanal kaynaları; şimdiye kadar yönetime yazılı bir savunma sunamayan Veyis Ateş'in, Ciner Medya Grubu tarafından görevine tamamen son verildiğini iddia etti.

NE OLMUŞTU?

Organşize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker, videoda iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışında çıkışıyla ilgili iddiaları anlattığı bölümde; Korkmaz’ın Bodrum'da bulunan lüks oteli Paramount'ta savcı, emniyet müdürü, hâkim ve gazetecilerin kaldığını öne sürmüştü. 'Paramount Kadrosu' olarak bahsettiği isimlerin bu otelde para ödemeden tatil yaptığını iddia eden Peker, Veyis Ateş için ise "o da kadrodaydı" demişti.

FATİH ALTAYLI, "AKLANIR DÖNER, AKLANMAZ GİDER" DEMİŞTİ!

Kanalın bir diğer ekran yüzlerinden Fatih Altaylı, gelişmelerin ardından kaleme aldığı her iki köşe yazısında da Ateş'in grupla yollarının ayrılabileceği ihtimalinin güçlü olduğunun sinyalini vermişti. Geçtiğimiz günlerde haberturk.com.tr'de kaleme aldığı yazılarında Ateş için  "Aklanır döner, aklanmaz gider" diyen Altaylı, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İlk gün, yani Sedat Peker, Veyis Ateş’in gazetecilik dışı ve gerek meslek, gerekse Ciner Grubu ilkeleri açısından kabul edilmesi imkansız iddiaları ortaya attığı an Habertürk yönetimi Veyis Ateş’ten konu ile ilgili bilgi istedi.

Ateş’in “Bu iddialar tamamen yalan” demesi üzerine Ciner Medya Grubu olarak kendisinden bunu yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurması istendi.

Veyis Ateş’in bir açıklama yapmaması üzerine kendisi zorunlu olarak izne çıkarıldı. Ancak Veyis Ateş o gün yapacağını söylediği açıklamayı aradan 5 gün geçmesine rağmen hala yapmadı.

Bu durumun grup açısından kabul edilebilir olmadığı çok açıktır."

twitter takip