Medyakoridoru, Cumhuriyet koridorundan bildiriyor: Genel Yayın Yönetmenliği'ne partili isim!

Medyakoridoru,+Cumhuriyet+koridorundan+bildiriyor:+Genel+Yay%C4%B1n+Y%C3%B6netmenli%C4%9Fi%E2%80%99ne+partili+isim%21;
ABONE OL

Aykut Küçükkaya'nın istifasının ardından yerine vekaleten partili bir isim atandı.

Cumhuriyet Vakfı Yönetimi'nin, geçtiğimiz cuma günü aldığı kararla Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınarak yayın başdanışmanlığına atadığı Aykut Küçükkaya, 28 yıllık gazetesine istifa yoluyla veda etmişti. Küçükkaya'nın istifasının ardından gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni'nin kim olacağı da merak konusu olmuştu.

Medyakoridoru'nun gazete kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Cumhuriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni gazetenin spor yazarı Arif Kızılyalın oldu. Görevi vekaleten yürütecek olan Kızılyalın'ın CHP ve Kadıköy Belediye Meclis üyesi olması ise dikkat çekti.

Çünkü Cumhuriyet Vakfı senedinin birinci maddesinde “Cumhuriyet gazetesi ne hükümet ne de parti gazetesidir" hükmü yer alıyor. Hâl böyle olunca da bu atama, 'vakıf senedi çiğnendi' yorumlarına neden oldu.

*Arif Kızılyalın

Ayrıca gazetenin yeni Yazı İşleri Müdürlüğü'ne de İklim Öngel getirildi. Öngel, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un talimatı üzerine TGS'den istifa eden, yönetimin yanında yer alan bir isimdi. Öngel, işten atmalara karşı eylem yapan Cumhuriyet çalışanlarına destek vermemişti.

*İklim Öngel

 

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesinin bir süre önce önce Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 18 yıl sonra yaptığı toplu sözleşmenin ardından 8 sendikalı gazeteci işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan gazeteciler ile meslektaşlarına destek veren çalışanlar, Cumhuriyet binası önünde açıklama yapmıştı.

İşten çıkarılan 8 sendika üyesi gazeteciye destek veren gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın Genel Yayın Yönetmenliği görevine son verildiği duyurulmuştu. Cumhuriyet'ten yapılan açıklamada, Cumhuriyet Vakfı'nın toplantısında Küçükkaya'nın görevden alınarak yayın baş danışmanlığına atanmasına karar verildiği belirtilmişti. Küçükkaya, bu kararın ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Aynı gün gazeteden istifa eden isimler arasında Yayın Kordinatörü Serkan Ozan da yer almış, Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı ise Cumhuriyet Yayın Kurulu Üyeliğinden çekildiğini duyurmuştu.

twitter takip