Medyakoridoru açıklıyor! OdaTV'nin yeni Genel Yayın Yönetmeni ve Haber Müdürü kim oldu, adresini nereye taşıyor?

Medyakoridoru+a%C3%A7%C4%B1kl%C4%B1yor%21;+OdaTV%E2%80%99nin+yeni+Genel+Yay%C4%B1n+Y%C3%B6netmeni+ve+Haber+M%C3%BCd%C3%BCr%C3%BC+kim+oldu,+adresini+nereye+ta%C5%9F%C4%B1yor?
ABONE OL

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun ayrılık kararı almasının ardından OdaTV'de boşalan Genel Yayın Yönetmenliği ve Haber Müdürlüğü koltuğuna kimlerin oturacağı belli oldu.

2007 yılından bu yana OdaTV'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yürüten Barış Pehlivan ile 2008 yılından bu yana Haber Müdürlüğü'nü üstlenen Barış Terkoğlu görevlerinden ayrıldı. Terkoğlu ve Pehlivan'ın ayrılık kararı almasının ardından OdaTV'nin yeni Genel Yayın Yönetmeni ve Haber Müdürü'nün kim olacağı ise merak konusu oldu.

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; Genel Yayın Yönetmenliği görevi için son olarak Amerika'nın Sesi (VOA) kanalında sunucu olarak görev yapan Serdar Cebe, Haber Müdürlüğü görevi için de geçtiğimiz günlerde emekliliğe ayrılan Posta'nın eski Yayın Koordinatörü Elif Yılmaz ile anlaşıldı.

OdaTV'nin ayrıca Kadıköy'deki ofisini boşaltıp Kağıthane'de yeni bir ofis kiralama arayışında olduğu da Medyakoridoru'na gelen diğer bilgiler arasında.

Buna ek olarak, ayrılıkların yalnızca Pehlivan ve Terkoğlu ile sınırlı olmadığı, eski editör kadrosunun da dağıldığı ve yeni editör ekibinin pazartesi günü işbaşı yapacağı belirtiliyor...

SERDAR CEBE KİMDİR?

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü´nü bitiren Serdar Cebe, 1992 yılında Milliyet Gazetesi Ankara büroda muhabir olarak meslek hayatına başladı.

Cebe, Kanal D´nin açılmasıyla muhabir olarak 1997 yılına kadar yoluna burada devam etti.

Daha sonra NTV ve Kanal 6´da editör ve haber spikerliği görevlerinde bulundu.

Deneyimli gazeteci, 2000 yılının Ocak ayında CNN TÜRK´e geçti ve Mehmet Ali Birand ile Çiğdem Anad´ın sunduğu
`Gündem´ programının editörlüğünü yaptı.

2002 yılında Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın ile `Meşin Yuvarlağın Türkiye Serüveni´ isimli belgeseli hazırladı ve sundu.

2005 yılında CNN TÜRK´te yayınlanan `Para´ belgeselinin metin yazımını Özgül Apaçe ile birlikte yaptı.

Serdar Cebe, 2003 yılında Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği´nin verdiği "En İyi Sabah Programı Sunucusu" ödülünü aldı.

2006 yılında haber kanalı 24'e transfer oldu.

2009 yılında istifa ederek CNN Türk'e döndü .2010 yılında ise Kanal D Haber'e geçti. Cebe 7,5 yıl boyunca Kanal D Haber'de anchormanlik ve haftasonu haber bülteni sunuculuğu yapmasının ardından koltuğunu Ahmet Hakan’a devretti.

Mayıs 2017'de Washington Temsilciliği görevine getirilen Cebe bu görevinden 2018 yılının Mayıs ayı sonunda ayrıldı. Cebe, son olarak Amerika'nın Sesi (VOA) kanalında sunucu olarak görev yapmaktaydı.

ELİF YILMAZ

24 yıl boyunca Posta gazetesinde görev yapan Yılmaz, son olarak gazetenin Yayın Koordinatörlüğü'nü yapıyordu. Tecrübeli gazeteci, geçtiğimiz günlerde görevinden emekli olarak ayrılmıştı.

twitter takip