Hangi kanal, Ahu Özyurt'a teklif götürdü?

Hangi+kanal,+Ahu+%C3%96zyurt%E2%80%99a+teklif+g%C3%B6t%C3%BCrd%C3%BC?
ABONE OL

tv100'ün işine son verdiği deneyimli gazeteci Ahu Özyurt ile ilgili önemli bir iddia gündeme geldi.

Ağustos ayının ilk haftasında başlayan tenkisatla ekonomik nedenlerden dolayı 60 çalışanının işine son veren tv100, tecrübeli haberci Ahu Özyurt'un da görevine son vermişti.

Kanalda "Sağlı Sollu" ve "Kime Göre Neye Göre" adlı programların moderatörlüğünü üstlenen Özyurt'un yerine, yakın bir tarihte kanala transfer olan tecrübeli gazeteci Kerem Kırçuval gelmişti.

Özyurt'un, tv100'deki görevine son verilmesinin ardından yeni adresinin hangi kanal olacağı ise merak konusuydu.

Medyakoridoru'na gelen bilgiye göre; KRT TV, tv100'le yolları ayrılan Ahu Özyurt'a teklif götürdü. Özyurt, bugün KRT TV binasına giderek bir tartışma programının moderatörlüğü için görüşme yapacak.

AHU ÖZYURT KİMDİR?

1970 Ankara doğumludur. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Lisans Derecesi ile mezun olmuştur. Ardından Columbia Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulundan master derecesi ile tamamlamıştır. Anne ve babası Ankara’da doktor olarak çalışmıştır ve bu dönemde Ankara’da doğmuştur. 4 yaşına kadar Ankara’da yaşamış ardından annesinin ve babasının mesleği nedeni ile Bursa’ya taşınmıştır. Kendisinden bir yaş büyük ablası vardır. İlkokul ve Ortaokulu Bursa’da tamamlamış Bursa Anadolu Lisesinden mezun olmuştur.

2003 senesinde program hayatına CNN Türk ekranları ile merhaba demiş ve Gece Görüşü isimli programı hazırlayıp sunmuştur.

Öncesinde ise Haber Merkezinde editör sunuculuğu yapan Ahu Özyurt Deniz Bayramoğlu ile İş Yemeğini hazırlamış sunmuş 2007 senesinde ise CNN Türk ve Milliyet Washington muhabirliği yapmıştır. Türkiyeye döndükten sonra ise Bloomberg HT, CNN Türk, Radikal, Hürriyet Daily News gazetelerinde haftalık yazılar yazmıştır.

2013’te Amerika’nın Tahran’da bulunan ve 30 senedir kapalı olan büyükelçiliğine ilk giren batılı gazeteci olan Ahu Özyurt 1999’da Abdullah Öcalan’ın İtalya’ya kaçışını 2 ay süresince NTV adına Roma’dan takip etmiştir. Bugüne kadar Gece Görüşü ve Obama: Bir Kusursuz Fırtına isimli kitapları okur severler ile buluşturdu. Ayrıca Elçiliğin Sırları ve TSK’da Kadın Gücü isimli belgeselleri hazırlamıştır.

 

Çok iyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilen Ahu Özyurt CNN Türk Haber Editörü çalışmalarda bulunmuştur. Özyurt, son olarak tv100 kanalında 3 yıla yakın bir süre sunuculuk görevi üstlendi.

twitter takip