Haber Global'e iki yeni transfer!

Haber+Global%E2%80%99e+iki+yeni+transfer%21;+
ABONE OL

Gazeteciler Gürkan Hacır ve Metehan Demir, Haber Global kanalıyla anlaştı.

Azerbaycanlı Global Medya Grup tarafından Türkiye'de kurulan haber kanalı Haber Global'den iki transfer haberi geldi.

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; tv100'de ekrana gelen "Sağlı Sollu" isimli programda yorumculuk yapan gazeteci Gürkan Hacır, kanalla yollarını ayırarak Haber Global ile el sıkıştı. Kanalın bir diğer transferi ise gazeteci Metehan Demir oldu.

Her iki ismin de Buket Güler’in sunduğu sabah programında hafta içi her gün yorumculuk yapacağı öğrenildi.

 

 

GÜRKAN HACIR KİMDİR?

Gürkan Hacır, (d. 1970, Ankara) Türk gazeteci, yazar ve televizyon programcısıdır. Yeni Harman Dergisine hazırladığı röportaj ve dosyalarla medyada ilgi topladı. Yeni Harman’da Yalçın Küçük ile yaptığı söyleşiler, daha sonra SKYTURK’te Kalemler ve Kılıçlar adlı bir programa dönüştü. Bir buçuk sezon sonra, programdan kendi isteğiyle ayrıldı ve Şimdiki Zaman adlı programı sunmaya başladı. Yine SKYTURK’te Öteki Tanık adlı bir televizyon belgeselini hazırlamaktadır. Şu anda aktif olarak, KRT TV’de “Şimdiki Zaman” adlı programı yapmaktadır. Gürkan Hacır, 2007 yılından beri belgesel yapımcılığı ile ilgilenmektedir. Yine kendisinin kurucusu olduğu Sahici Film, güncel konularda araştırma içerikli yapımlar ile aktif durumdadır.

 

METEHAN DEMİR KİMDİR?

Metehan Demir, 1969 yılında Balıkesir‘in Edremit ilçesinde dünyaya geldi. Edremit Lisesi ve İzmir Atatürk Lisesi’nde eğitim gördü. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Hava Harp Okulu‘na girdi. Buradan 1990 yılında derece ile mezun olma başarısını gösterdi.

1994 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ayrıldı ve gazeteciliğe yöneldi. Gazetecilik mesleğine, İngilizce yayın yapan Turkish Daily News gazetesinde adım attı. 1997 yılında Hürriyet gazetesine geçen Metehan Demir, burada Savunma ve Diplomasi haberlerinden sorumlu muhabir olarak görev yaptı.

2003 yılında Hürriyet gazetesinden ayrılarak eğitim için Londra’ya gitti. “Savaş Etütleri” alanında yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü. Kanal D Ankara Bürosu’nda editör olarak görev yapmaya başladı. Best FM‘de yayınlanan ve Fatih Portakal‘ın sunduğu “Konuşan Türkiye” programında yorumculuk yaptı.

2005 yılında Sabah gazetesine geçen Demir, Ankara Temsilci Yardımcılığı ve Ankara Gazetesi Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca, Sabah gazetesine köşe yazıları da kaleme aldı.

2010 yılında Hürriyet gazetesi Ankara Temsilciliği görevine getirildi. 2013 yılında bu görevinden ayrıldı ve yerine Deniz Zeyrek getirildi. 2015 yılında Habertürk kanalında yayınlanan “Gün Başlıyor” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aynı yıl Best FM‘de yayınlanan “Günün Özü” programında yorumculuk yaptı. Mayıs 2016’da Süperhaber adlı haber sitesinde köşe yazıları kaleme almaya başladı. Ayrıca, Süperhaber’in Youtube kanalında yorumculuk da yaptı.

2019 yılında TV100 kanalına transfer oldu. Burada “Metehan Demir’in Salı Konukları” programını hazırlayıp sundu. Öte yandan Erol Mütercimler ile birlikte “Sabit Değişken” adlı programda da yorumculuk yaptı.

 

 

twitter takip