Cumhuriyet'in künyesinde eylül değişimi! Kimlerin görevi değişti, yazar kadrosuna hangi isimler dahil oldu?

Cumhuriyet%E2%80%99in+k%C3%BCnyesinde+eyl%C3%BCl+de%C4%9Fi%C5%9Fimi%21;+Kimlerin+g%C3%B6revi+de%C4%9Fi%C5%9Fti,+yazar+kadrosuna+hangi+isimler+dahil+oldu?
ABONE OL

Cumhuriyet gazetesinde yönetim ve yazar kadrosunda değişiklikler yapılırken, yeni köşe yazarları kadroya dahil oldu.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, bugünkü köşesinden gazetenin yönetim karosunda yapılan değişikliği ve yeni yazar transferlerini duyurdu.

Yazısında, gazetenin Yazı İşleri Müdürü İpek Özbey'in muhabirliğe geri döndüğünü belirten Küçükkaya, Özbey'in yerine üç yıldır gazetenin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yürüten Olcay Büyüktaş Akça'nın, Akça'nın yerine ise eklerden sorumlu müdür Hakan Akarsu'nun geleceğini duyurdu. Ayrıca Ankara Bürosu Haber Müdürü İklim Öngel'in yazı işleri kadrosuna dahil olduğunu da belirten Küçükkaya, gazetenin iç sayfa mizanpajının değiştiğini de açıkladı.

Her hafta 100 yazarın okurla buluşacağını da yazısına ekleyen Küçükkaya, yazar kadrosuna Eren Aysan, Hüseyin Yıldız, Zeynep Oral ve Nilgün Cerrahoğlu gibi isimlerin dahil olacağının müjdesini verdi.

İşte, Küçükkaya'nın o yazısı:

"Cumhuriyet ailesi büyüyor

Ağustos ayları gazeteler, televizyonlar için hareketli geçer. Eylül ayına, “yeni yayın dönemine” hazırlıklar ağustos sıcağında başlar. Yaklaşık bir aydır yeni yayın dönemi için çalıştık, hazırlıklarımızı planladık. Ve şimdi sürprizlerimizi gazetemizin gerçek sahibi okurlarımızla paylaşma zamanı...

HER HAFTA 100 YAZARLA BULUŞMA

Cumhuriyet gazetesinin yazar kadrosu Türkiye’nin en etkili kalemlerinden oluşuyor. 6 Eylül’den itibaren her hafta 46 yazar, 65 köşe yazısıyla sayfalarımızda okurlarımızla buluşacak. Kitap dergimiz, hafta sonunun klasiği olan Pazar Dergi ve cumartesi günlerine renk getiren Cumartesi, aylık olarak her ayın ilk pazartesisi yayımladığımız Le Monde diplomatique Türkiye ve “Olaylar ve Görüşler Sayfası”nda konuk ettiğimiz değerli isimlerle birlikte her hafta 100’ü aşkın yazar, gazeteci, aydın, akademisyen, bilim insanı, eski-yeni siyasetçiler yazılarıyla Türkiye ve dünya gündemini yorumluyor, analiz ediyor. Alanlarında uzman isimler ufuk açıyor, bilgilendiriyor. Hem ülkeyi yöneten iktidarı hem de ülkeyi yönetmeye talip muhalefeti uyarıyor! Bu haftadan itibaren Cumhuriyet ailesine iki yeni isim katılıyor.

EREN AYSAN CUMHURİYET’TE

Kalemiyle herkesin dikkatini çeken genç yazarlarımızdan Eren Aysan Cumhuriyet’te... Aysan, Kültür sayfalarımızda Cumhuriyet okurlarıyla buluşacak. Yazacağı ilk yazının çatısını anlattığında, heyecanlandım... Ben de sizler gibi, kendi ağzından ipuçlarını aldığım ilk yazısını şimdiden merakla bekliyorum. Her hafta cumartesi günleri okurlarımıza seslenecek Aysan’ın ilk yazısı 11 Eylül Cumartesi günü!..

EKONOMİ SAYFAMIZA USTA KALEM...

Türk basınının, ekonomi dünyasının yakından tanıdığı Hüseyin Yıldız yazılarıyla gazeteniz Cumhuriyet’te...

Hüseyin Yıldız, “İşin Aslı” başlıklı köşesinde ekonomi ve mali konulardaki yazılarıyla 15 günde bir okurlarımızla buluşacak. Türkiye’nin tanınan mali müşavirlerinden olan Hüseyin Yıldız, TÜRMOB’da (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Yıldız’ın ilk yazısı 19 Eylül Pazar günü!.."

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

 

twitter takip