Uçankuş TV’den deneyimli ekran yüzüne teklif

U%C3%A7anku%C5%9F+TV%E2%80%99den+deneyimli+ekran+y%C3%BCz%C3%BCne+teklif
ABONE OL

Kanalın, Defne Sarısoy'a teklif götürdüğü öğrenildi.

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; Uçankuş TV, Ana Haber Bülteni için deneyimli spiker Defne Sarısoy’a teklif götürdü.

Sarısoy’un da teklife sıcak baktığı ve teklifi kabul edeceği öğrenildi.

Defne Sarısoy kimdir?

Defne Sarısoy, Ankara’da doğdu ve öğrenim hayatı boyunca Ankara’da yaşadı. T.E.D Ankara Koleji’ni ve Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi.

Üniversite öğrenimi sırasında Aktüel Dergisi ve 1 Numara Yayıncılık’a bağlı kadın dergilerinde çalışan Sarısoy, İngilizce ve İtalyanca çeviriler yanında, kadın ve sağlık konularında söyleşiler yaptı. Böylece ilk medya deneyimini yazılı basında yaşamış oldu.

Özel televizyonların kurulma aşamasında, Flash TV’de görev aldı. Redaktör spikerlik, muhabirlik görevlerinin yanısıra, kadın, gençlik, sağlık ve eğitim programları hazırlayıp sundu.

1993’te Star TV’de göreve başlayan Sarısoy, kısa bir süre sonra İstanbul’a taşındı. Artık daha profesyonel bir ortamda medya sektöründe yeni bir kariyere başlamış oldu. Burada spikerlik görevinin yanısıra “Yakın Takip” ve “Kırmızı Koltuk” programlarını hazırlayıp sundu.

1995-1997 arasında yine çok izlenen kanallardan birine transfer oldu. Kanal D’de “Ana Haber Spikeri” olarak görev yaptı. Ardından 1997 yılının yazında Londra Westminster Üniversitesi’nde radyo-televizyon kurslarına katıldı.

1999 yılı Defne Sarısoy için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. NTV’de çalışmaya başladı ve burada üç yıl boyunca “Akşam Haberleri”ni sundu. Sonrasında farklı program ve yayın kuşaklarında yer aldı. “Sıra Sizde” adlı programı ve “Anne-Çocuk Ölümlerini Önleme Kampanyası” çerçevesinde sağlık programları hazırlayıp sundu.”Dünyaya Bakış” adlı dış haberler programında görev aldı ve sunuculuğunu üstlendi. NTV-MSNBC Haber Portalı’nda gündemin önemli konularını, yaptığı söyleşilerle iki yıl boyunca okuyucuya aktardı. “Güzel Pazar” ve “Güzel Günler” programlarını ve Prof.Dr. Osman Müftüoğlu ile birlikte “Yaşasın Hayat” ve “Hayatın Senin Elinde” programlarını hazırladı ve sundu. Burada geçirdiği on yıl boyunca “Editör-Sunucu” olarak yer aldığı farklı program ve projelerde, hem habercilik hem programcılık alanında önemli deneyimleri yaşama fırsatı buldu.

2005-2008 yıllarında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Uygulamalı TV Sunuculuğu” ve “Medyada Dilin Kullanımı” konularında dersler verdi.

Ekim 2009’dan itibaren NTV’den ayrılarak serbest programcılığa geçti. 2010 yılında TRT HABER kanalında çalışmaya başlayan Sarısoy, “Hayat +”, “Defne Sarısoy’la 10’dan Sonra”, “Günlük” ve “Ekonomik Tarifler” adlı programların editörlüğünü ve sunuculuğunu yaptı.

twitter takip