Twitter'dan dev kampanya: Yerel gazeteciler için destek çağrısı yapacak!

Twitter%E2%80%99dan+dev+kampanya:+Yerel+gazeteciler+i%C3%A7in+destek+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1+yapacak%21;
ABONE OL

Sosyal medya devi Twitter, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü'nde tarihinde ilk kez gazetecilikle ilgili küresel boyutta bir kampanya düzenleyecek. #FollowLocalJournalists etiketiyle yıl boyu desteklenecek olan kampanya ile yerel gazetecilere ve onların çalışmalarına dikkat çekilecek.

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'ne (yarın) özel önemli bir kampanya başlatıyor.

İnsanları, yerel gazetecileri takip etmeye ve çalışmalarını desteklemeye çağıran kampanya, #FollowLocalJournalists etiketi ve reklamlarla duyurulacak.

Pandemi döneminde ekonomik krizle boğuşan ve mesleğini zor şartlar altında yapan gazetecilere dikkat çekmeyi amaçlayan kampanya ile yerel gazeteciliğin toplulukları bilgilendirmek ve güvende tutmak için ne denli kritik olduğuna vurgu yapılacak.

Kampanya detayları:

Kampanya, Detroit Free Press, Columbus Dispatch, Oklahoma City Oklahoman, Indianapolis Star, Miami Herald, Kansas City Star ve Cincinnati Enquirer dahil olmak üzere Gannett / USA Today ağındaki yerel gazetelerde 28 tam sayfa renkli reklamlarla başlayacak.

Reklamlar, okuyucuları gazeteler ve Twitter tarafından oluşturulan yerel gazetecilerin Twitter Listeleri'ne yönlendirecek. Çevrimiçi reklamlar, aynı zamanda her bir gazetenin dijital web sitelerinde de yer alacak. Bu reklamlar, daha sonra USA Today'de çevrimiçi ve basılı olarak yayınlanacak.

TWİTTER'IN GAZETECİLİKLE İLGİLİ İLK KÜRESEL KAMPANYASI!

Twitter'ın dijital haber ortaklıkları başkanı Niketa Patel, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada; "#FollowLocalJournalists Twitter'ın haber odaklı ilk küresel kampanyasıdır ve amaç, yerel gazetecilerin çalışmaları hakkında farkındalık yaratmaya yardımcı olmaktır" dedi.

#FollowLocalJournalists, #WorldPressFreedomDay, #PressFreedom ve # WPFD2021 gibi hashtag'ler, 20 dilde mevcut olacak ve kampanya yıl boyu devam edecek. (Kaynak: axios.com)

twitter takip