Olay TV karartıldı! Süleyman Sarılar: 'Cavit Bey çok ağır baskı altındayım' dedi

ABONE OL

Medyakoridoru, Olay TV'nin bugün kararacağını duyurmuştu... Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın bu akşamki son Ana Haber Bülteni'nde kanalın kapanacağını açıkladı.

Yayın hayatına 30 Kasım tarihinde başlayan Olay TV'nin ekranı bugün karartıldı... Yenilenmiş kadrosuyla, İstanbul'daki yeni merkezinde büyük umutlarla yayına başlayan kanalın ömrü yalnızca 1 ay sürerken, kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, Nevşin Mengü'nün bu akşam son kez sunduğu Ana Haber Bülteni'nde açıkalamalarda bulundu.

İşte, Sarılar'ın açıklamaları:

"Olay TV kapanıyor. Zannediyorum yaptığımız yayınlarla ve habercilik anlayışımızla birtakım mahfilleri rahatsız ettik. Biz haberciliği fabrika ayarlarına döndürme iddiasıyla yola çıktık. Çünkü Türkiye müthiş bir kutuplaşmanın içinde. Bunu her alanda yaşıyoruz. Siyaseten bu kadar kutuplaşmış bir ülkenin, medyası da kutuplaşmıştı. Bir grup iktidar, bir grup muhalefet yapıyordu. Gerçekler biraz ortadan kaybolmuştu. Biz Olay TV'yi fabrika ayarlarına döndüreceğiz diye yayına başladığımızda tek ölçümüz olacak demiştik: Haber... Haberse, her haberi mutlaka saklamadan, eğmeden, bükmeden, gizlemeden verecektik.

Verdik, vermeye de devam ettik. Ancak bu habercilik anlayışı ve yayınımız, zannediyorum bir sürü yerleri rahatsız etti. Dolayısıyla bizim bu yayıncılık ilkemiz, anlayışımız başta ciddi bir kabul görmüştü. Yayınlarımız buna tanıktır, Herkes dönüp arşive bakacak. tarafsızlığın ve eşit mesafenin örnekleriyle dolu.

Biz ne dedik; herkese, her siyasi partiye, her inanca, her gruba, her kesime eşit mesafede duracağız. Bu eşitlik ilkesinden şaşmadan yayına devam edeceğiz.

Parlamentodaki bütün grup toplantılarını verdik. Bizim ekranımızda, Ak Partili, İyi Partili, CHP'li, TKP'li yöneticileri siyasetçiler bir araya gelebildi. Bu ekranda bir araya getirebildik biz onları. Çünkü biz, kimseyi kavga ettirmek derdinde değildik. Geldiler, kendi fikirlerini, kendi açılarını, kendi bakışlarını rahatlıkla anlattılar. Böyle bir platform olduk. Hep dedik ya herkese eşit mesafede duracağız diye, bunu gerçekten hayata geçirdiğimize inanıyorum. Geçirmiştik de...

Olay TV'nin bütün yayın hakları, Cavit Çağlar'da. Yüzde yüz hissesi onun. Ancak, Hüseyin Köksal, yeniden yayın hayatına başlaması için burada bir sermaye koydu ve birlikte yola çıktılar. Bu kanalı hayata geçirmek için aslında çok iyi niyetle ve gerçekten de Türkiye'nin bu kutuplaşmış ortamında herkese eşit mesafede bir yayın için bir araya geldiler. Dolayısıyla lisansı da dahil Olay TV'nin bütün hisseleri Cavit Çağlar'a ait. Şimdi bu ortaklık bitiyor. Hüseyin Bey, Cavit Bey'le ortaklığını sonlandırma kararı aldı. 

Çünkü bu yayıncılığı daha fazla sürdüremeyeceğimizi anladık. Cavit Bey, "Bana iktidardan büyük bir baskı var. Çok ağır baskı altındayım. Devam edemeyeceğim" dedi. Hatta kendisine burada hepimizin yerine gelecek, Olay TV'yi bizim yerimize sürdürecek insanların listesinin sunulduğunu da söyledi.  "Başka bir gazetecilik anlayışı ve başka bir gazetecilik ekibiyle yola devam et" baskısı gördüğünü söyledi. Cavit bey, bunu söylerken iktidarı işaret etti. Ama Türkiye'de 30 Kasım'da yayına başlamış bir televizyonu, üstelik de 'tarafsız habercilik yapacağım' iddiasıyla yola çıkan bir kanalı, susturacak ve baskı yapacak mercii herkes biliyor. 

Hüseyin Bey, bu habercilik anlayışını devam ettirmek için çeşitli görüşmeler yapıyor. Dolayısıyla burada birlikte çalıştığımız 180 arkadaşımızla birlikte yeni bir mecrada özgür haberciliğe devam edeceğiz. Ya bir yol bulacağız, ya da bir yol yapacağız."

 

 

twitter takip