Öğle kuşağında neler oluyor? Moda yarışması yapmak intihar mı? Hangi programlar IN, hangi programlar OUT?

%C3%96%C4%9Fle+ku%C5%9Fa%C4%9F%C4%B1nda+neler+oluyor?+Moda+yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1+yapmak+intihar+m%C4%B1?+Hangi+programlar+IN,+hangi+programlar+OUT?+
ABONE OL

Ana akım kanalların öğle kuşaklarını masaya yatırdık...

Gizem Ertürk / Serbest Gazeteci

 

Bu sezon diğer sezonlarda olduğu gibi öğle kuşağında çetin bir kapışma yaşanıyor. Sezonun kapanmasına yakın tutan işlerin dibe vurduğu, yıpranan işlerin yeniden yükseldiği kısacası büyük sürprizlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Sezonun kapanmasına yakın sizler için ana akım kanallarda öğle kuşaklarını mercek altına alıyoruz…

Değerlendirmeye ATV’den başlayalım. ATV yıllardır doğru bildiği yoldan gidiyor. Öğle kuşağına Müge Anlı ile başlayan kanal yönetimi, haber önüne de Esra Erol ile koşuyor. Ve her iki işi de kanalın amiral gemisi durumunda. ATV’nın 2 öğle kuşağı işi de ilk 10’da... 

Gelelim FOX’a… Yaklaşık 3 sezondur FOX’ta yayınlanan kanalın müdavim yapımcılarından olan Provizyon yapım ile Çağla Şıkel’in son iki sezondur kan kaybettiği bir gerçek. Açıkçası parasını bastırıp ekrana çıkan doktorlar artık iş yapmıyor. Bu durum da reytinglere fazlasıyla yansımış durumda. Gelelim Temizlik Benim İşim’e… Son haftalarda yarışmanın önlenemez bir düşüşü söz konusu ve bunu içerisine reklam kuşağı dahil almadan gerçekleştiriyor olması şaşırtıcı. Sunucu Kadir Ezildi’nin boş muhabbetleri artık tıkanmış durumda. İçerik olarak da yarışmada bir farklılığın olmaması ekrandaki işin ayağına bağlanmış bir taş gibi görünüyor. Ancak bu kan kaybedişte Kanal D’deki Gelinim Mutfakta ve Gerçeğin Peşinde  programlarının katkısı büyük…

Bu arada Zuhal Topal’ın bu sene tansiyonu düşüyor. Eşi Korcan Cinemre’nin yapımcılığını üstlendiği Zuhal Topal gelecek sezonu da görür ama 2022’de akıbeti eskisi kadar parlak görünmüyor.

Star TV’de Demet ile Alişan şimdilik maçı idare ediyor. Glabol Medya’nın partner şirketiyle maddi sıkıntı çekmediği bir gerçek. Ama bu programın da gelecek sezon ekranlarda olmayacağına garanti gözüyle bakıyoruz. Daha sonra ise Gerçeğin Peşinde geliyor. Sezona yeni sunucu ile başlayan bu kriminal reality programın da inişli çıkışlı bir performansı var. Ancak o da şimdilik fena değil.

Kanal D’de ise deneme yanılma tarzını devam ettiriyor. İlk sezonunda üst sıraları zorlayan, ikinci sezonunda iç yapıma geçinde aniden çöken Gelinim Mutfakta’yı bu sezon dış yapım olan Karga Film  devralmış… Sezon başında ilk 50’lerde gezen proje özellikle son bir iki ayda büyük bir atağa geçti. Gelen haberlere göre ekibinin komple değişmesi ve Seda Sayan’ın kadroya dahil olmasıyla ölü dirildi. Bu nedenle de o saatte tüm dengeler değişti.

Gelinim Mutfakta’nın önüne asırlık çınar (!) Yaprak Dökümü’nün gelmesi kanalın bu saat dilimlerini  hareketlendirdi. Devamında Gelinim Mutfakta’nın da rakiplerini yorup ilk ilk 30’a kurulması kanal yönetimini iştahlandırmış durumda. Ancaak haber önü Kanal D’nin kanayan bir yarası durumunda. Kasım-Aralık ayında haber önüne Yatıya Misafirim Var isimli bir iş koyan kanal yönetimi büyük hüsran yaşamıştı. Bu program atar topar yayından kaldırıldı ve yerine Yüzleşme isimli bir reality koyuldu. Ama bu program da yayınlanan 15 bölümünde istikrarlı(!) bir şekilde ilk 100’e giremeyince o da tarihin çöp sepetine yollandı. Şimdilik Kanal D’nin öğle kuşağını Gelinim Mutfakta ve Yaprak dökümü taşıyor. 

Show TV’de ise işler yine arapsaçı. Kanal sabah kuşağını kuşak programlarından devşirme düşük bütçeli işlerle kurtarmaya çalışıyor. Geçtiğimiz sezon Benim Kuaförüm ile yakalanan çıkışın yerinde yeller esmekte. Show Tv’nin karaya oturmasını şimdilik Didem Arslan Yılmaz’la Asla Vazgeçme engelliyor gibi. Bu arada bir duyum aktarmak istiyorum. Show Tv kanal yönetimi 1-2 ay içinde moda-değişim arası mutant bir iş başlatmak üzere imiş… Ancak yapımcı işi yapamayınca Show yönetimi bu işe başlamadan nokta koymuş. Bizce hayırlısı da olmuş.

Öğle kuşağı ve Prime Time'in (PT) yaramaz çocuğu TV8’in ise ne yapmaya çalıştığı bilinmiyor. Talya Prodüksiyon’un Doya Doya Moda’sı ekranlara elveda demeye hazırlanıyor. Bize göre Talya Yapım’ın farklı kanallarda birbiriyle yarışan işleri birbirini batıyor. Bir nevi kardeş katli gibi bir durum görüyoruz. Fox’ta kan kaybeden Temizlik Benim İşi, rakip kanaldaki kardeşi Doya Doya Moda’yı da ayağından tutup diplere sürüklüyor gibi. TV8’in geri kalan slotlarında ise sadece Survivor var.

MODA YARIŞMASI YAPMAK İNTİHAR MI?

Bu arada yeni duyumlar alıyoruz... Birkaç kanal moda yarışması başlatmak istiyormuş. Bu bir şaka olmalı! Hatırlatırız, Doya Doya Moda ikinci sezonunda dibe demir attı. Daha önceki senelerde FOX'un yaptığı Gardırop Savaşları sadece 2. Sezonunu zorlayarak görebilmişti. FOX Stil Avcıları ile bir aydan sonra yayından kalktı. Ayrıca Talya Prodüksiyon’un Kanal D’de apar topar kaldırılan Yeni Bir Ben isimli moda yarışmasını da unutmayalım. Bu işin piri P.H Yapım da en son Kanal D’de bir moda programı batırmıştı. Ve bunların hepsi son bir iki yılda oldu.

Mevcut koşullarda moda işine giren batar, bizden söylemesi.

O zaman öğle kuşağında hangi işler in, hangileri out bir özetini çıkartalım...

FOX

Çağla ile Yeni Bir Gün (Provizyon Medya) OUT

Temizlik Benim İşim (Talya Prodüksiyon) OUT

Zuhal Topal İle Sofrada (Dual Yapım) IN

STAR

Demet ve Alişan ile Sabah Sabah (Global Medya) OUT
Gerçeğin Peşinde (Bloom Yapım) IN

ATV

Müge Anlı ile Tatlı Sert (Mavi Klaket) IN
Esra Erol’da (Ali Özbir) IN

KANAL D

Neler Oluyor Hayatta (PT Yapım) IN
Gelinim Mutfakta (Karga Film) IN

SHOW TV

Didem Arslan Yılmaz’la Asla Vazgeçme (Global Medya) IN
Ender Saraç ile Sağlıklı Günler (DFN Medya) OUT
Ebru Akel’le Kadın isterse (BBO Yapım) OUT

TV8

Doya Doya Moda (Talya Prodüksiyon) OUT

 

twitter takip