Naci Taşdöğen'e 'Yılın Tiyatro Sanatçısı' ödülü!

Naci+Ta%C5%9Fd%C3%B6%C4%9Fen%E2%80%99e+%E2%80%99Y%C4%B1l%C4%B1n+Tiyatro+Sanat%C3%A7%C4%B1s%C4%B1%E2%80%99+%C3%B6d%C3%BCl%C3%BC%21;
ABONE OL

Oyuncu Naci Taşdöğen, 4. Ulusal Palandöken Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Naci Taşdöğen, bu yıl 4'ncisi düzenlenecek olan "Ulusal Palandöken Ödülleri"nde "Yılın Tiyatro Sanatçısı" ödülüne layık görüldü.

Son olarak Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen "Cibali Karakolu" oyununda rol alan Taşdöğen, 20 Eylül 2020 tarihinde Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

Ödülle ilgili Medyakoridoru'na özel açıklamarda bulunan Taşdöğen, "Beklemediğim bir şeydi. Hem özel tiyatrolarda, hem devlet tiyatrolarında, hem de şehir tiyatrolarında çok güzel oyunlar var. Bu kadar oyunun içerisinde bizim oyunu seçip, aynı zamanda da bu kadar sağlam karakterli ve çok değerli insanların oynadığı bir oyunda beni seçmeleri tabii ki beni çok gururlandırdı." açıklamasında bulundu.

Pandemi sürecinde tiyatrocuların yaşadığı zorluklarla ilgili sorumuzu da yanıtlayan Taşdöğen şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir şekilde yılınmaması gerekiyor. Yılmayacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Eninde sonunda bu hastalık bitecektir. Biter bitmez de hazır olduğumuzu herkese göstermek adına çalışmaya devam etmeliyiz. Kimse yılmasın, kimse üzülmesin, kimse ellerini kafasının arasına koyup düşüncelere kapılmasın. Sanatsız bir toplum asla düşünülemez. Bu anlamda sanatçı arkadaşlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Çalışmaya devam etsinler. Her şekilde hazır olduğumuzu herkese göstersinler."

Taşdöğen, özellikle de özel tiyatroların maddi yetersizliklikler yüzünden tiyatro yapamayacak duruma gelmesi ve devletin bu konuda herhangi bir adım atmamasıyla ilgili sorumuza ise şöyle cevap verdi:

"Devlet yardımı olmadan da ayakta durabiliyorlardı zaten, oynuyorlardı. Gidip izliyordum ben de. Birçok arkadaşım yapıyor özel tiyatro. Hastalık tamam, bir salgındır, bu nedenle de kapalı kalmasını devlet uygun görmüştür. Yerinde bir karar aslında. Birçok insanın bir araya gelip de hastalığı bulaştırması kaçınılmaz. Bu kaçınılmazın önüne de geçebilmek için birçok şey engellendi, yasaklandı. Bunlar doğru yasaklar. Ama dediğim gibi özel tiyatrodaki arkadaşlarımızın daha çok bu işin üzerine düşmeleri gerekiyor. Bazı arkadaşlarımız başladılar, çalışıyorlar. Daha önce de kendi evlerinde 'ne yapabiliriz' projeleri ürettiler. En fazla 5 kişilik oyunlarla pandemi sürecinin sonuna doğru devam edecekler." 

 

twitter takip