Medyakoridoru duyuruyor! Bir medya kuruluşunda daha maaş krizi! Maaşlar yarı yarıya düştü!

Medyakoridoru+duyuruyor%21;+Bir+medya+kurulu%C5%9Funda+daha+maa%C5%9F+krizi%21;+Maa%C5%9Flar+yar%C4%B1+yar%C4%B1ya+d%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC%21;
ABONE OL

ahvalnews.com internet sitesinde maaş krizi. Kapanacağı söylenen sitede çalışanların telif paraları yarı yarıya düşürüldü. Muhabirlere maaşlarının yüzde 40'ı ile devam etme önerilerinin sunulduğu iddia ediliyor.

Yayın hayatına 2017 yılında başlayan ve genel yayın yönetmenliğini Yavuz Baydar'ın yaptığı ahvalnews.com internet sitesinde maaş krizi yaşandığı ortaya çıktı.
 
Medya Koridoru'na ulaşan bir çalışan; Birleşik Arap Emirlikleri sermayesiyle yayın yapan sitede teliflerinin kesildiğini ifade etti.
Haber başına aldıkları telifin yarı yarıya kesildiğini ve bunu paralar hesaplarına yattığında öğrendiklerini belirten çalışan muhabirlerle birlikte yazarların da hak gaspına uğradığını söyledi. 
 
Birleşik Arap Emirlikleri sermayesinin siteden desteğini çekeceğini ve bu nedenle sitenin kapanacağının söylendiğini de belirten çalışan, tam zamanlı çalışanların ise durumun ne olacağını bekleyerek çalıştığını ifade etti.
 
Türkiye'de bir süredir erişime engelli olan site farklı bir uzantıyla yayınlarına devam ediyor. 
 
Çalışanlara maaşlarını yüzde 40'ı kadar bir para teklifi yapıldığını ve buna tepki gösteren kişilerin işine son verildiğini belirten çalışanın ahvalnews.com'da yaşananlar hakkında anlattıkları şöyle:
 
Bir süredir Ahval sitesinde haberler yapıyordum. Ancak sözüm ona demokrasi ve gazetecilerin hakları için çabaladıklarını söyleyenler tarafından büyük hak gaspına uğradık. Teliflerimiz makasla keser gibi kesildi. Ve bundan hiç haberimiz olmadı. Haber başına aldığımız telife resmen yarı yarıya el konuldu. Ve bunu hesaplarımıza paralar gelince öğrendik. Bu konuda kimse bize bir açıklama dahi yapmadı.
Sadece biz muhabirler değil, yazarlar da aynı hak gaspına uğradı.
Sorarım size bunun Şok işçilerine ya da diğer kargo şirketi işçilerine yapılandan ne farkı var?
 
Daha önce de birçok yazar bedava yazmaya zorlanmış ve bunun geçici olduğu söylendiği için kabul etmek zorunda kalmış. Bunları da çok sonra öğrendik.
 
Şimdi sitenin kapanacağı söyleniyor.  
 
Sitenin kapanma nedeni, Birleşik Arap Emirlikleri sermayesinin siteden desteğini çekmesi. Sitenin sahibi olan Arap işadamı Londra'da sahibi olduğu The Arab Weekly ve Al Arab gazetesini de kapatmış duyduğumuza göre. Dikkat ederseniz, yaklaşık bir haftadır sitede günde bir iki güncelleme dışında bir şey olmuyor.
 
Sitede tam zamanlı çalışanlar hala başlarına ne geleceğini bilmeden bekliyor. Ancak onlara yapılan öneri de, şimdiye kadar aldıkları maaşın yüzde 40'ı oranında çalışmaları yönünde. Yoksa kapının önüne konulacaklar.  Site küçük bir ihtimalle devam etse bile, koşullar ve tarz bu olacak. Daha önce Hürriyet'te mektupla işten kovmayı medya etiği açısından eleştiren Baydar'ın bu tavrına hiç kimse ses de çıkaramıyor.
Çünkü insanlar işsiz kalmak istemiyor, hem de bu salgın koşullarında.
 
Son olarak bir editörün, maaşların bir haftalık gecikmesi nedeniyle gösterdiği tepkiye Yavuz Baydar'ın cevabı onu işten çıkarmak olmuş. Bunu da bu satırları yazarken öğrendim. Hem de tıpkı Hürriyet gibi. Onlar mektupla kovmuştu, o da whatsappla kovmuş.
twitter takip