Halk TV'de yeni bir program başlıyor! Hangi deneyimli gazeteci sunacak?

ABONE OL

Halk TV ekranlarında cumartesi gününden itibaren yeni bir program yayında olacak. İşte, detaylar...

Halk TV'de bundan böyle her cumartesi ekrana gelecek olan "Dünya Varmış" programında, dünyada yaşanan ve Türkiye'yi yakından etkileyen olaylar mercek altına alınacak.

Her cumartesi 15:00-17:00 saatleri arasında deneyimli gazeteci Mehmet Bal'ın hazırlayıp sunacağı programda, dünya gündeminin nabzı uzman konuklarla masaya yatırılacak. Ayrıca programda dünyada yaşanan son gelişmelerin yanı sıra; sanat, bilim ve teknolojideki son gelişmeler de izleyici ile buluşacak.

MEHMET BAL KİMDİR?

1984 yılında Ankara’da dünyaya gelen Mehmet Bal, eğitimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Bal, 2002 yılında TV8'in Ankara haber merkezinde başladığı gazetecilik mesleğini, 2009 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’ya giderek sürdürdü. 2020 yılında geçtiğimiz aylarda kapanan Olay TV’ye transfer olarak 11 yıllık yurt dışı deneyiminin ardından Türkiye’ye döndü. Olay TV'nin kapanmasının ardından Halk TV’ye dış haberler sorumlusu olarak getirildi.

Uzmanlık alanı dış politika ve savaş muhabirliği olan Mehmet Bal, 2013-2018 yılları arasında TRT Türk İngiltere Temsilcisi ve TRT Haber Londra muhabirliği görevini yürüttü. Sırasıyla TV8, Capital Radio, Kanal A, TRT Türk, TRT Haber ve Olay TVde çalışan deneyimli gazeteci, mesleğini Halk TV’de sürdürüyor.

Bal, İngiltere’nin eski Başbakanı David Cameron, Gordon Brown,  Başbakan Boris Johnson, Somali Eski Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Eski Dışişleri Bakanı David Miliband gibi önemli isimlerle özel röportajlar yapmış, 2016-2017’de TRT Haber adına Musul Operasyonunu Irak’ta 90 gün süreyle takip ederek cephe hattından gelişmeleri canlı olarak aktarmıştı. Aynı zamanda Londra ayaklanması, ‘Suriye’nin Dostları Uluslararı Toplantısını’, NATO Zirveleri ve Bilderberg gibi uluslararası öneme sahip toplantıları yerinde takip edip yaşanan gelişmeleri canlı yayınla ekrana taşımıştı.

twitter takip