'En büyük hatamız, zombi ilişkileri yaşatmaya çalışmamız...'

%E2%80%99En+b%C3%BCy%C3%BCk+hatam%C4%B1z,+zombi+ili%C5%9Fkileri+ya%C5%9Fatmaya+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmam%C4%B1z...%E2%80%99
ABONE OL

Yazar Haluk Tatar, Medyakoridoru'nun sorularını yanıtladı...

Geçtiğimiz ocak ayında piyasaya çıkan Haluk Tatar'ın yeni kitabı "Dikili İlişkiler", adından da anlaşılacağı üzere insan ilişkilerini mercek altına alıyor. Aile, arkadaşlık, iş yaşamı, eğitim ve aşk ilişkilerinde tekrarlanan hataları ve bunun sonuçlarını irdeleyen kitap, özellikle de ikili ilişkilerde insan psikolojisi ve karakteri üzerine ilginç tespitler içermekte.

İnkılap Kitabevi'nin okurla buluşturduğu "Dikili İlişkiler"in hikayesini, yazarı Haluk Tatar'a sorduk...

Yeni kitabınız "Dikili İlişkiler"de aile, arkadaşlık, iş ve sosyal yaşam ile ikili ilişkilere dair epey bir gönderme yapmışsınız. Dikili İlişkiler'i işleme fikri nasıl oluştu?
 
Bir önceki kitabımda bireysel gelişimi işlemiştim. Amaç kişinin kendini güncellemesi ve geliştirmesiydi. İkinci kitap ise “artık sosyal olsak, ne engeller var?” düşüncesi ile ortaya çıktı.
 
Kitapta olumsuz olarak verdiğiniz örneklerin çoğu hepimizin yaşamında bulabileceği olaylar, durumlar veya kişiler. Peki bununla mücadele etme biçimi farklılık gösteremez mi sizce? Yani yaptığınız öneriler, her kişide aynı sonucu vermeyebilir. 
 
Aslında pozitif gelişimlerde sınırsız ihtimaller var. Bizim toplumumuzda olumsuzluklar çok farklılık göstermiyor. Kişiliklerimiz çok karma bir toplumu oluştursa da, hatalarımız genelde aynı sorunları yaratıyor. Önerilerim bu yüzden toplumda ortak bir payda oluşturuyor.
 
Sizce ideal ilişki diye bir kavram var mı? Ya da ideal erkek/kadın... Varsa kim belirliyor bunun sınırlarını?
 
İdeal ilişki yaş dönemlerine göre oluşuyor bence. Ve yaş aldıkça hayattan, daha çok ne istediğimizi öğreniyoruz. Hatta ne istemeye haddimiz olduğunu.
 
Kitabı okuduğumda kafamda oluşan önerme tam olarak şuydu, 'Asla bir ilişkiye başlamamalısın.' Siz nasıl bir mesaj vermek istiyorsunuz?
 
Aslında kitaptaki mesaj, sürünen ilişkileri bitirmelisin. Hayatta en büyük hatamız zombi ilişkileri yaşatmaya çalışmamız.
 
 
Sizin dikili ilişkileriniz oldu mu? Farkına vardığınızda nasıl kopardınız o dikişleri?
 
35 yaşımdan sonra akıllandım aslında ben. Dikili ilişkinin en büyük sorunu, onun dikili ve zorunlu yaşatılan bir ilişki olduğunu kabul edecek kadar dürüst olmamak.
 
Üçüncü kitabın konusu belli mi?
 
Üçüncü kitabın konusu ya bir roman olacak ya da genel kültür üzerine bir derleme. 
 
 
twitter takip