Yüzyıllık Emanet: Kızılay Esir Mektupları Sergisi, ziyarete açıldı!

Y%C3%BCzy%C4%B1ll%C4%B1k+Emanet:+K%C4%B1z%C4%B1lay+Esir+Mektuplar%C4%B1+Sergisi,+ziyarete+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Türk Kızılay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve TRT iş birliğinde düzenlenen 'Yüzyıllık Emanet: Kızılay Esir Mektupları Sergisi' Paket Postanesi, Üst Kat’ta ziyarete açıldı.

Sergide dünyanın çok uzak noktalarında, farklı coğrafyalardaki esir kamplarından adreslerine ulaştırılmak üzere Kızılay’a emanet edilen binlerce kıymetli mektubun içerisinden seçilmiş esir mektupları; Türk ve yabancı askerlere ait esir kartları, esir defterleri; esir ailelerinin muhtelif yerlerde bulunan esirlere gönderdiği paralara ait makbuzlar, savaş yıllarında kullanılan pullar ve Kızılay arşivinde bulunan zarf örnekleri; esir kamplarına ve esirlere ait fotoğraflar; savaş yıllarını ve esareti anlatan bir video film de yer alıyor.

Vatanı müdafaa için savaşan askerlerin, ailelerine haber vermek ve kendi ailelerinden haber almak amacıyla Hilal-i Ahmer'e emanet ettiği mektuplardan oluşan "Yüzyıllık Emanet: Kızılay Esir Mektupları Sergisi", Kızılay arşivlerinde bulunan 75 esir defteri, 127 esir listesi, 25 bin 504 esir mektubu ve 308 bin 645 esir kartının bugünün Türkçesine çevrilmesiyle derleniyor.

Savaşlar boyunca Türk ve yabancı askerlerin esir kamplarından ailelerine yazdıkları mektuplar ile ailelerin esir askerlere gönderdikleri mektuplar çeşitli sebeplerle adreslerine ulaşamamıştır. Kızılay’ın çalışmaları ile günümüze ulaşan bu tarihi emanetlerin, 100 yıl sonra esirlerin yaşayan ailelerine de ulaştırılması hedefleniyor.

Herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen sergiyi haftanın her günü, 10.00-22.00 saatleri arasında Galataport İstanbul’un Karaköy tarafında yer alan Paket Postanesi binasının üst katında görebilirsiniz. 

twitter takip